НОВИНИ

Локомотив Пловдив си тръгна с три точки след гостуване на Славия

Благодарение на успеха "смърфовете" събраха на сметката си 47 точки и изместиха, поне временно, Левски от четвъртата позиция в класирането. Славия е на 10 място с 29 пункта.

Локомотив Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:01, 16.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив победи с 2:1 като гост Славия в мач от 25-ия кръг в Първа лига. Благодарение на успеха "смърфовете" събраха на сметката си 47 точки и изместиха, поне временно, Левски от четвъртата позиция в класирането. Славия е на 10 място с 29 пункта.

В 18-ата минута шут на Евандро от фаул затрудни изключително много Светослав Вуцов, който изпусна топката и тя излезе в ъглов удар. В 32-ата минута Ертан Томбак центрира, получи се разбъркване в наказателното поле на гостите, кълбото падна в Иван Минчев, но ударът му срещна напречната греда зад Кристиан Томов.

Три минути преди изтичане на редовното време на първата част Ангел Лясков пробва дълъг извеждащ пас, Вуцов обаче излезе неразчетено извън наказателното поле, размина се с топката и тя попадна в Евандро, който на празна врата даде аванс за Локомотив.

Веднага след края на първото полувреме имаше сериозно напрежение между старши треньорът Златомир Загорчич и фенове на Славия. В 51-ата минута "белите" организираха атака, която бе завършена с удар с глава на Тони Тасев, който не затрудни вратаря на гостите. В 70-ата минута Ертан Томбак центрира към Тони Тасев и той с глава изравни резултата.

Радостта на домакините беше кратка, след като само две минути по-късно защитата на Славия не действа добре в наказателното поле и топката достигна до Димитър Илиев, който реализира втория гол за пловдивчани.

Славия опита да достигне поне до равенството, но не успя да създаде голови положения пред вратата на гостите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Нейков в поредицата "Спортните таланти на България"
Емил Нейков в поредицата "Спортните таланти на България"
Лацио се договори с Игор Тудор
Лацио се договори с Игор Тудор