НОВИНИ

"Лозенската Коледа" подпомага нуждаещите се вече трета година

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:45, 17.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Слушай новината

За трета година в софийското село Лозен се провежда благотворителната инициатива "Лозенската Коледа". Средства, хранитени продукти, дрехи и играчки се събират от няколко месеца и складът вече е пълен с дарения, които ще бъдат разпределени на нуждаещите се.

От какво още имат нужда от сдружението "Лозен помага", провери Карина Караньотова.

Всеки, който има възможност е редно поне веднъж годишно да помогне на нуждаещи се, като направи дарение. В това са убедени младите хора от сдружение "Лозен помага", които от няколко години са се посветили на тази кауза.

Габриела Тодорова, организатор: Досега сме помогнали на над 1000 човека с хранителни продукти, дрехи, играчки за децата, обикаляхме болниците, няколко отделение и раздвахме лакомства на децата. Сега ще раздаваме хранителни продукти от първа необходимост на възрастни хора.

Тази година обаче недостигат хранителни продукти. Дарителите имат нужда от още леща, боб, нахут, брашно, олио и всичко от първа необходимост.

Ваня Рутева, организатор: Даваме ги на хора, които имат нужда от тях, хора които са социално слаби или деца в неравностойно положение, останали без родители, полусираци.

Създателите на инициативата очакват всички дарители в двора на къщата си в с. Лозен преди 25 декември, за да успеят да доизпълнят мисията си и да набавят всичко необходимо до Коледа.

По принцип благотворителната инициатива "Лозенската Коледа" се провежда с голям концерт, но тази година заради коронавируса той не може да се проведе.

Дарения можете да занесете в село Лозен на адрес ул. "Маркова ливада" 10 , а парични можете да изпращате на сметка:

BG76UNCR70001523546565

Сдружение "ЛОЗЕН ПОМАГА"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сантос е на полуфинал за "Копа Либертадорес"
Сантос е на полуфинал за "Копа Либертадорес"
Големият Сам ще спасява Уест Бромич Албиън
Големият Сам ще спасява Уест Бромич Албиън