НОВИНИ

Лудогорец гостува на Черно море с мисъл за ЦСКА

Лудогорец Черно море
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:06, 25.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море и Лудогорец откриват програмата от полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. Първият мач между двата тима е във вторник, 25 април, от 18:30 часа на стадион "Тича" в морската столица.

Двата отбора влизат в сблъсъка край морето с приповдигнато настроение. Възпитаниците на Илиан Илиев постигнаха пети пореден успех във всички турнири, побеждавайки Ботев Враца с 2:0 като гост. От своя страна Лудогорец продължава да няма загубена точка под ръководството на завърналия се начело на тома Ивайло Петев - пет от пет, като в последния кръг надви, макар и трудно, 10 от Локомотив София с минималното 1:0 у дома.

Серията на Петев стартира именно срещу "моряците", като варненци изиграха силен двубой до почивката, когато водеха с 2:1 до 75-ата минута, но в крайна сметка не издържаха на натиска на разградчани и отстъпиха с гол на Кирил Десподов в добавеното време. Първият двубой между двата състава на "Тича" завърши със същия резултат в полза на 11-кратните шампиони на България - 3:2, като тогава Лудогорец бе повел с 3:1, преди Черно море да върне едно попадение четвърт час преди края.

Играчите на Петев със сигурност ще имат едно наум и а предстоящото дерби с ЦСКА в неделя за първенство. "Зелените" са на две точки от "армейците" в битката за титлата и ще търсят успеха на стадион "Българска армия". Черно море от стоя страна е на 4-а позиция с 48 точки и се надява да завърши в челната шестица на класирането.

За варненци в групата се завръща Велислав Василев, който пропусна двубоя с Ботев Враца заради вирусно заболяване. Аут за срещата е наказаният Мазир Сула и контузените Цветомир Панов и Ангел Ангелов. Реваншът между "моряците" и разградчани в полуфиналите е на 11 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на земеделието от ЕС обсъждат обща позиция за украинското зърно
Министрите на земеделието от ЕС обсъждат обща позиция за украинското зърно
Български спасители ще бъдат наградени от Ердоган за помощта след земетресението в Турция
Български спасители ще бъдат наградени от Ердоган за помощта след земетресението в Турция