НОВИНИ

Лудогорец обяви втория си зимен трансфер

Спас Делев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 23.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец реализира втория си зимен трансфер. В четвъртък клубът финализира преговорите със Спас Делев. Националът на България премина успешно медицинските изследвания, след което подписа договор с десеткратния шампион.

Спас Делев, който за последно игра в Арда, ще бъде представен пред медиите на пресконференция във Варна в началото на януари 2022 г. В морската ни столица отборът се събира за началото на зимната подготовка, откъдето на 10 януари заминава на лагер за Турция.

Спас Делев има дълга и успешна кариера в България и чужбина. У нас е играл за Пирин, ЦСКА, Локо (Пд), Берое и Арда. В чужбина е носил екипите на турския Мерсин, испанския Лас Палмас и полския Пагон. Халфът има и 35 мача за националния отбор на България, като е отбелязал три гола.

"За мен е чест да премина в Лудогорец. Идвам, за да сбъдна една моя мечта - да стана шампион на България. Вярвам, че ще помогна на новия ми отбор в борбата за титлата", коментира Делев.

Той е вторият футболист, който подписа договор с Лудогорец през последните десет дни. Преди него шампионът привлече бразилското крило Рик Джонатан, който ще се присъедини към отбора на лагера в Турция.

Преди два дни от Лудогорец обявиха бразилеца Рик Джонатан като първото ново попълнение на клуба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков назначи нови 6 заместник-министри
Кирил Петков назначи нови 6 заместник-министри
Откриват ски сезона на Витоша
Откриват ски сезона на Витоша