НОВИНИ

Лудогорец пречупи Локо Пд след автогол в 90-ата минута

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:10, 07.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
лудогорец пречупи локо автогол минута
Слушай новината

Шампионът Лудогорец спечели с минималното 1:0 домакинството си на Локомотив (Пловдив) от 14-ия кръг на Първа лига и поне временно се откъсна на 8 точки на върха в подреждането пред състава на ЦСКА.

За "смърфовете" пък това поражение сложи край на серията им от четири поредни победи и го остави на 8-о място в класирането, след като по-рано днес Арда се наложи с 3:2 над Ботев (Враца).

На своя "Хювефарма Арена" разградчани трябваше да чакат до заключителните секунди на редовното време, за да стигнат до трите точки, след като преди това бяха пропуснали куп положения, включително и дузпа.

В 90-ата минута обаче пробив на Бърнард Текпетей отдясно завърши с прострелно центриране, при което Кристиан Гомис прати топката в собствената си врата, носейки успеха на "орлите".

По-рано в двубоя пък при друг пробив на Текпетей, ганаецът беше повален в наказателното поле от Мартин Паскалев и след преглед със системата ВАР разградчани получиха правото да изпълнят дузпа.

Зад топката застана Пиерос Сотириу, но неговият изстрел се отби от двата странични стълба и в крайна сметка топката се върна при кипъреца, което доведе до отсъждането на непряк свободен удар.

Интересното в случая е, че пропускът на Сотириу от бялата точка беше неговият първи в кариерата му, след като до момента той беше реализирал всичките 16 дузпи, които беше изпълнявал.

Въпреки този пропуск, Лудогорец продължи да бъде по-дейния отбор и в крайна сметка принуди "черно-бялата" отбрана да капитулира в 90-ата минута.

В добавеното време на срещата гостите останаха и в намален състав, след като младият Георги Паскалев беше изгонен за втори жълт картон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимният сезон за къщите за гости в Сапарева баня пред провал
Зимният сезон за къщите за гости в Сапарева баня пред провал
Обратно в клас - доставиха първата пратка щадящи тестове за COVID-19
Обратно в клас - доставиха първата пратка щадящи тестове за COVID-19