НОВИНИ

Лудогорец се прибра в България, Анте Шимунджа е доволен от подготовката

лудогорец прибра българия анте шимунджа доволен подготовката
bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 28.06.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец се прибра късно снощи от лагера сив Австрия.

По време на лагера си там шампионите изиграха четири контроли – две победи, едно равенство и една загуба.

„Имаме още няколко дни да се подготвим. Доволни сме от подготовката до момента. Откакто съм тук се опитваме да се представим като отбор и прогресираме. Най-важното по време на подготовката беше да сме готови най-рано от възможното“, сподели наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа на Летище София.

Футболистът Кирил Десподов все още не тренира с останалите. Той се присъедини към тима в Австрия по-късно от останалите си съотборници.

„Възстановяването му е под контрол, от ден на ден става все по-добре, но все още не тренира с останалите. В първата половина от сезона разликата с нашите конкуренти не беше толкова голяма. Не знам как ще изглеждат съперниците ни през следващата кампания, но знам, че искам ние да сме по-добри. Мисля, че най-големият съперник на Лудогорец през новия сезон ще бъде самият Лудогорец“, добави Анте Шимунджа.

Самият Кирил Десподов е оптимист за тима през новата кампания.

„Мисля, че отборът е готов. Трябва да надградим още тази седмица и мисля, че отборът е готов да направи добри мачове в Европа. Момчетата направиха добра подготовка“, сподели Кирил Десподов.

Той пристигна в Австрия със закъснение, заради мачовете, които изигра с националния отбор на България в Лигата на нациите.

„Тренирам постоянно във фитнеса, в басейна, от три дни на терена. Така че мисля, че другата седмица ще мога да вляза на 100% в отбора. Трябва да бъдем по-силни от миналата година, знаете, че в Европа няма слаби отбори“, добави Десподов.

Първият официален мач на "орлите" за сезон 2022/23 е на 5 юли (вторник) срещу черногорския Сутиеска от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

„Мисля, че не трябва да се подценяват тези отбори, защото всеки може да ти направи изненада“, уточни Десподов.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо взе жертва в Нидерландия
Торнадо взе жертва в Нидерландия
595 са новите случаи на коронавирус
595 са новите случаи на коронавирус