НОВИНИ

Лудогорец спечели Суперкупата на България за седми път

Разградчани се наложина над ЦСКА 1948 след изпълнение на дузпи

Лудогорец
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:19, 10.02.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец спечели Суперкупата на България по футбол за седми път, след като на финала във Велико Търново победи ЦСКА 1948 след изпълнение на дузпи.

Лудогорец победи ЦСКА 1948 след изпълнение на дузпи с 4:2 и триумфира със Суперкупата на България за седми път. Мачът завърши 1:1 в редовното време, като армейците от София бяха с 10 души от 48-ата минута след червен картон на Джонатан Перейра.

Шампионите откриха резултата още в 9-ата минута от дузпа, точно изпълнена от Оливие Вердон. Причина за дузпата стана грешка на Реян Даскалов при изнасянето. Крилото Кайо Видал бе изведен на чиста позиция в наказателното поле, където Джонатан го спъна и Кабаков посочи бялата точка.

Талис можеше да изравни, но топката се отби в гредата.

В началото на втората част "червените" останаха с човек по-малко, тъй като Джонатан Перейра фаулира Кайо Видал и Кабаков го изгони. В 62-ата минута обаче ЦСКА 1948 възстанови равенството благодарение чудесна комбинация след изпълнение на ъглов удар. Топката беше подадена към Ивайло Чочев, който продължи с пета към Пишчевич и сърбинът с мощен изстрел наказа лудогорци.

Пет минути преди края на мача Лудогорец можеше да спечели мача по доста красив начин, след като Якуб Пьотровски стреля от близо 30 метра. Мощният му изстрел обаче се отби в горната греда.

При наказателните удари Якуб Пьотровски от Лудогорец пропусна, а за ЦСКА 1948 бяха виновници Бирсент Карагарен и Реян Даскалов, чийто удар се отби в страничната греда.

Трофеят е четвърти пореден за тима от Разград, а през миналата година те победиха Левски пак с изпълнение на дузпи. Лудогорци са №1 по спечелени Суперкупи на България, а трофеят е общо 22-и в тяхната витрина.

ЦСКА 1948 остава все още без трофей на най-високо ниво при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три деца, сред които бебе, са сред жертвите на руските удари в Харков
Три деца, сред които бебе, са сред жертвите на руските удари в Харков
Берое надви Локомотив София и се класира за финала за Купата на България по баскетбол за жени
Берое надви Локомотив София и се класира за финала за Купата на България по баскетбол за жени