НОВИНИ

Лудогорец срещу Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа

Лудогорец Олимпия Любляна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 08.08.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу казахстанския Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа днес, 8 август. Двубоят в Казахстан започва в 17:00 часа българско време.

"Орлите" стигнаха до сблъсъка с Астана, след като бяха отстранени от словенския Олимпия Любляна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Сега шампионите на България ще се опитат да преодолеят казахстанския тим, за да стигнат до двубой с нидерландския гранд Аякс в плейофите за влизане в груповата фаза на турнира. Ако загуби от Астана, то Лудогорец ще срещне латвийския Валмиера или албанския Партизани в плейофите на Лигата на конференциите.

Разградчани се представят колебливо от началото на сезона, като записаха изненадващи загуби от Крумовград и косовския Балкани в първите си два официални двубоя, но след това регистрираха разгромни победи над Балкани с 4:0, Етър с 5:0 и Ботев Враца също с 5:0. Междувременно, българският тим загуби равностойна битка с Олимпия след 1:1 в Разград и драматична загуба с 1:2 в Любляна.

„Въобще не мисля за Аякс, всеки следващ мач е най-важен. Целият фокус сега трябва да е върху Астана. Изкуственият терен определено дава предимство на Астана. Все пак обаче се надявам настилката да не бъде проблем за нас. Всички картотекирани футболисти са здрави. Единствено мачът ще пропусне Сон, който е наказан заради червения картон в предишния двубой“, заяви треньорът на Лудогорец Ивайло Петев на пресконференцията преди двубоя с Астана.

Футболистът на Лудогорец Кирил Десподов заяви, че "орлите" целят влизане в груповата фаза на Лига Европа.

"Винаги съм казвал, че Лудогорец гони максимума. Не се получиха нещата в Шампионска лига, сега ще гоним Лига Европа. Имахме други очаквания и искахме да продължим. Дадохме всичко от себе си, но не се получиха нещата. Сега трябва да бъде по трудния начин. Няма как да навеждаме глава, трябва да гледаме напред. Сега ни чака доста тежък двубой с Астана. След като пристигнем днес, ще започнем да анализираме отбора на Астана. Сигурен съм, че отборът не е по слаб от Олимпия Любляна", сподели той.

Старши треньорът на Астана Григорий Бабаян от своя страна сподели пред медиите, че добре познава българския футбол.

"В последните години много треньори от България работиха тук. От същия Лудогорец дойде Георги Дерменджиев, който оглавяваше Ордабаси, а също така Жоао Пауло, Мей Махалангу. В момента Жоржиньо Интима е в Ордабаси. Така че това е един познат отбор, а ние сме свързани за винаги. Наблюдавахме и прекрасно знаем силата на противника. 12 години подред са шампиони, всеки сезон играят групова фаза в европейските турнири", заяви наставникът на Астана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое Стара Загора обяви седем сигурни баскетболистки за новия сезон
Берое Стара Загора обяви седем сигурни баскетболистки за новия сезон
След поредната гонка в Сливенско - полицията започна масови проверки на пътя
След поредната гонка в Сливенско - полицията започна масови проверки на пътя