НОВИНИ

Треньорът на Астана: Лудогорец е сериозен отбор, но за нас е важно да победим утре

лудогорец информира своите фенове билетите визитата астана
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:12, 07.08.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на казахстанския шампион Астана Григорий Бабаян говори преди първия мач от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа срещу Лудогорец. Двата отбора си дават среща утре от 17:00 часа българско време на "Арена Астана".

На традиционната пресконференция Бабаян разказа какво знае за българския футбол, след това оцени качествата на Лудогорец, а накрая нямаше как да се размине с въпроси за познанството си и съвместната работа с успешния български специалист Станимир Стоилов.

"Много добре сме запознати с отбора и изобщо с целия български футбол. В последните години много треньори от България работиха тук. От същия Лудогорец дойде Георги Дерменджиев, който оглавяваше Ордабаси, а също така Жоао Пауло, Мей Махалангу. В момента Жоржиньо Интима е в Ордабаси. Така че това е един познат отбор, а ние сме свързани за винаги. Наблюдавахме и прекрасно знаем силата на противника. 12 години подред са шампиони, всеки сезон играят групова фаза в европейските турнири", започна наставникът на Астана.

"Ясно е, че това е един сериозен отбор с много качествен подбор на футболистите. Ние ги уважаваме много, но си имаме свои задачи, свой план и за нас е много важно да победим утре. Мисля, че в психологически план ще ни бъде малко по-леко в сравнение с последния домакински мач. Защото в първата среща с Динамо Загреб загубихме с 0:4, и това беше огромен натиск от напрежение. А от това, което виждам сега, психологическото състояние в отбора малко се пооправи – на момчетата им е по-леко да се подготвят, настроението е добро. Ако всичко се нареди както трябва, с подкрепата на нашите привърженици, дай Боже утре да спечелим", продължи Бабаян.

Казахстанският специалист говори и за връзката си най-успешния наставник в историята на Астана Станимир Стоилов, като разкри, че двамата са се чули преди мачовете с Лудогорец, но самият той не го е питал нищо за силните страни на разградчани.

"Във връзка сме със Станимир. Постоянно сме в контакт. Но по принцип аз достатъчно добре знам за Лудогорец. В момента не е никак трудно да се събере информация. Говорихме със Стоилов, но повече по темата, че той иска да дойде на втория мач, за да се видим и да си поговорим и така нататък", заяви Бабаян

"Не съм го питал. Знам, че обича Астана, но в същото време си е българин. Така че това е малко провокативен въпрос", сподели още той.

Накрая наставникът на Астана отново се върна към утрешния мач, коментирайки, че неговият тим ще трябва да използва своето домакинско предимство.

"Разбира се, че става дума за силен отбор, след като хората там нямат проблеми да похарчат за трансфери 2, 3, 4 милиона – става ви ясно за какви футболисти говорим. Но при всички случаи домакински мач, домакинска победа ни дава някакво предимство, увереност. Но няма да гадаем какво ще се случи. Нека първо да изиграем утрешния, първия мач, а след това ще мислим за ответния", завърши Григорий Бабаян.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е мъжът, свалил гръцкия флаг от пристанището в Кавала?
Кой е мъжът, свалил гръцкия флаг от пристанището в Кавала?
Вежди Рашидов подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии и като член на ИК на ГЕРБ
Вежди Рашидов подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии и като член на ИК на ГЕРБ