НОВИНИ

Луис Енрике: Ако има човек, който е отговорен за този резултат, това съм аз

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:06, 06.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
луис енрике човек отговорен резултат съм
Слушай новината

Селекционерът на Испания Луис Енрике пое отговорността за отпадането на "Ла Фурия Роха" още на осминафиналите на световното първенство след загуба с дузпи от състава на Мароко.

Бившият наставник на Барселона сподели, че е останал доволен от поведението на своите футболисти през целия двубой, но призна, че испанците са могли да бъдат по-ефективни в завършващите фази на атаката.

"Нямахме инициативата? Вие изобщо бяхте ли на мача, гледахте ли мача? Доминирахме, създадохме положения, но не можахме да ги превърнем в гол. Контролирахме мача в средата на терена. Да, съгласен съм, че можехме да създадем повече положения, можехме да бъдем по-ефективни в последния етап, но се изправихме срещу много дефанзивен футбол от отбора на Мароко. Аз съм повече от доволен от отбора, те следваха инструкциите ми точно-на 99%. Много съм доволен от състава, не бих го променил, ако имах възможност. Ако има човек, който е отговорен за този резултат, това съм аз. Мога само да поздравя играчите си за това как се държаха, как се раздадоха. Разбира се, че сме разочаровани, имахме много подкрепа от феновете, но не можахме да отговорим с победа", коментира след двубоя Енрике.

Елиминацията на Испания от Мароко беше четвъртия случай в историята на Мондиалите, в който "Ла Фурия" отпадна след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, като това е и своеобразен антирекорд.

Поражението пък поставя и сериозни въпросителни около бъдещето на Луис Енрике начело на тима, като 52-годишният специалист заяви, че има нужда от време да помисли дали ще продължи да бъде селекционер на Испания.

"В момента не мога да ви отговоря, защото решението не зависи само от мен. Договорът ми е към края си, но съм щастлив да работя с отбора, с федерацията, която много ме подкрепя. Разбира се, имам нужда от време да помисля, да разбера какво ще е добро за мен и за отбора", завърши Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индонезия забранява със закон извънбрачния секс
Индонезия забранява със закон извънбрачния секс
Президентът Радев участва в кулмнацията на празненствата в Бургас за Никулден
Президентът Радев участва в кулмнацията на празненствата в Бургас за Никулден