НОВИНИ

Лука Дончич няма да играе за Словения в контролата срещу САЩ

Лука Дончич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 12.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Голямата звезда на Словения в баскетбола Лука Дончич ще пропусне проверката на неговия тим срещу САЩ тази вечер в испанския град Малага заради лични, по-скоро превантивни причини,

Баскетболистът на Далас Мавериск взе участие в последната контрола на европейските шампиони от 2017-а година, загубена от Испания в петък със 79:99. В тази среща Дончич реализира 17 точки, но в един момент излезе от игра поради страх от контузия, а след това се върна на терена. В изявление на отбора след края на срещата словенците обясниха, че лидерът им "не иска да остави нищо на случайността" преди започващото след вече по-малко от две седмици световно първенство.

След двубоя срещу американците тази вечер отборът на Словения заминава за Япония, където ще срещне домакините следващата събота (19 август) в последната си проверка преди старта на световното първенство.

През тази година баскетболният Мондиал ще се проведе между 25 август и 10 септември, а домакините на шампионата ще бъдат Япония, Индонезия и Филипините.

Словения е предварителна група "F" на шампионата, където са още селекциите на Венецуела, Грузия и Кабо Верде.

За "драконите" това ще бъде завръщане на световните първенства, след като те пропуснаха първенството в Китай преди четири година. Най-доброто им представяне в исторически план пък е 7-ото място от Мондиал 2014 в Испания.

Тогава, едва 15-годишният по онова време Лука Дончич логично не бе в състава, така че на звездата от НБА тепърва му предстои да направи своя дебют на Мондиал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатичните промени могат да доведат до глобален глад, предупреждава ООН
Климатичните промени могат да доведат до глобален глад, предупреждава ООН
"Билд": Илия Груев-младши е пред трансфер
"Билд": Илия Груев-младши е пред трансфер