НОВИНИ

Льоклер поднесе изненада и спечели квалификацията за Гран при на Азербайджан

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:58, 28.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
льоклер поднесе изненада спечели квалификацията гран азербайджан
Снимка: БТА
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Азербайджан, 4-и кръг от началото на сезона във Формула 1.

Монегаскът изненада всички на уличното трасе в Баку и окупира първо място на стартовата решетка за неделната надпревара с време 1:40.203 минути.

По този начин Льоклер изпревари двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес и прекъсна серията на "биковете" от три поредни спечелени квалификации от началото на 2023-а година.

Любопитното около полпозишънът на Шарл е, че за трети пореден сезон именно той дава най-добро време в квалификацията за Гран При на Азербайджан, но състезателят на Ферари все още е в търсене на своята първа победа по улиците на Баку.

Зад първите трима в подреждането се нареди Карлос Сайнц с втория болид на Ферари, а топ 6 допълниха Люис Хамилтън от тима на Мерцедес и Фернандо Алонсо от екипа на Астън Мартин.

Важно уточнение е, че днешната квалификация определи стартовия ред за основната надпревара, която ще се проведе в неделя (30 април) и е с начален час 14.00 българско време.

Утре в Баку от 16.30 часа българско време пък предстои първата за сезона спринтова надпревара във Формула 1. Малко по-рано ще се проведе и първата в историята спринтова квалификация, която заменя втората свободна тренировка в хода на уикенда и ще има за цел да определи стартовата решетка само и единствено за спринта по-късно същия ден.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партиите за бюджета: Ще върнат ли депутатите план-сметката на кабинета?
Партиите за бюджета: Ще върнат ли депутатите план-сметката на кабинета?
Георги Милков представи книгата си "Истории от ръчния багаж" в Брюксел
Георги Милков представи книгата си "Истории от ръчния багаж" в Брюксел