НОВИНИ

Любен Дилов - син: Служебно правителство на Румен Радев ще е по-добре за страната от сегашните управляващи

Вера Стоянова
от Вера Стоянова
09:30, 20.03.2022
6436
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

В момента не е ясно кой управлява - има няколко кръга на влияние и все по-често от изявленията на премиера става ясно, че той не знае какво се случва особено в областта на икономиката, а просто си прави ПР.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Любен Дилов-син, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Създал се е поредният хаос, който показва, че управляващите не знаят какво правят и са загубили центъра. Много хора правят аналогии между управляващата коалиция и НДСВ, които също дойдоха на власт с партии-мандатоносители, но там след като поеха управлението си направиха политическа формация, която носи ясна отговорност. Каквито и забележки да имаме към ГЕРБ и към Борисов за последните 10 години, е било ясно кой носи отговорността. Сега имаме един напълно неясен модел на управление, в който накрая всеки ще си измие ръцете. Вече се забелязва, че и отделни членове на коалицията започват да се държат предизборно."

Според Любен Дилов - син единственото, което сплотява управляващите, е позицията им срещу ГЕРБ. В този смисъл той обвърза арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов и вътрешните проблеми на управляващата коалиция.

"Нито едно от действията на полицията при арестите не могат да бъдат наречени “неотложни”. По-скоро малкият кръг, който управлява, се беше много притеснил, че ако случайно бъде поискано от България оръжие за Украйна, това ще е краят на коалицията. Помните и ситуацията в петък с форсмажора, което ни даде основание да наричаме Нинова "форсмажоретката на правителството" - също обърка Министерски съвет и правителството дори не си проведе заседанието, а го отмени. Арестите ги сплотиха и им напомниха че имат общ враг. Затова наричам управляващите "башибозук" - могат да спечелят битката, но не и да управляват." - каза Дилов.

Любен Дилов-син призова за предсрочни избори и подчерта, че едно служебно правителство на Румен Радев в предизборна обстановка би управлявало по-добре страната от сегашните управляващи.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал надви Алкарас в битката на поколенията за място на финала в Индиън Уелс
Надал надви Алкарас в битката на поколенията за място на финала в Индиън Уелс
Коке донесе минималната победата на Атлетико (Мадрид) срещу Райо Валекано
Коке донесе минималната победата на Атлетико (Мадрид) срещу Райо Валекано