Любен Дилов-син: Тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече и се прехвърли в следващите

от БНТ
21:16, 14.05.2021
Чете се за: 04:35 мин.
У нас
Слушай новината

Случи се нещо тъпо, и то е, че тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече, справка - тъжната съдба на 45-ия парламент, и той направо се прехвърли в следващите, което практически изключва политическия разговор.

Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син в предаването "Панорама".

По думите му ние сме всъщност постоянно в предизборна кампания, а в такава рядко се води разговор, защото там се вдигат лозунги, там се сочи враг, насъскват се обществени разделения и всъщност не се състоява нито един смислен разговор.

"Най-хубавото на отминалите избори е, че суверенът зададе една прекрасна задача. Той каза: Ето, имаме здравна криза, имаме икономическа криза, ето и една политическа криза, да видим дали ще се справите. Ами, не се справихме. Естественият ход са нови избори", категоричен беше Дилов-син.

Това, което се е случило след предишните, според него е осъдителна присъда от избирателите към политическия елит и тя е много тежка. И е най-лесно в момента да не се говори какво ще се случи утре или вдругиден, а да се нахвърляш на този, който е управлявал досега. "Това е много просто, не изисква мислене, не изисква четене на програми, не изисква писане, изисква просто да вдигаш лозунги", допълни депутатът.

"Най-вероятно в Плана за устойчивост ще трябва да се ангажираме с дата за затваряне на ТЕЦ-овете. Ето един много тежък проблем, който е много по-голям и засяга живота на сигурно над 100 000 семейства. Много по-лесно е да се занимаваш с някакъв реваншизъм, да казваш: тия са лоши, тия са добри", коментира още Дилов-син.

Той коментира и днешните рокади в НАП и Агенция "Митници", както и последвалите реакции на ГЕРБ.

"Аз не мисля, че е чак толкова развълнуван нашият лагер. Има няколко знакови неща, които се случиха и дори да не си в лагер, си задаваш логичния въпрос: Какво ще промени смяната на шефа на митниците и на НАП, т.е. как ще допринесе за по-честни избори? Ако тръгнем да развиваме тази теза, могат да се кажат и по-сурови неща, за нови назначения, затова че първият сменен знаково човек е един важен свидетел по едно важно дело, тези неща правят впечатление. Но аз не мисля, че има някакво голямо вълнение по отношение на този служебен кабинет", допълни Дилов-син.

Той сподели, че има една мечта, която обаче няма как да се осъществи.

"Да отделим пехливаните в партиите и те да се бият на тема какво е било досега, а пък да се събере един малък екип, който наистина да мисли какво правим утре. Пък тези, които не могат да мислят за утре, да се разправят за това, което е било вчера".

Дилов-син не съжалява, че не е в партията на Слави Трифонов. Той коментира, че с лидера на "Има такъв народ" са се разделили заради политика, защото след едно участие на "Гергьовден" в парламентарните избори, той е изпитал несигурност, че този процес не може да бъде управляван и просто в добър тон са решили шоуто и политиката да се разделят. Дори имали негласно споразумение - за известен период Дилов-син да не се занимава с телевизии, а Слави - с политика.

"Аз смятам, че Слави е добър човек и намеренията му са добри. Не смятам, че е подходящ за това, с което се е захванал, но това е друга тема", каза Дилов-син.

Още от разговора вижте във видеото.

Гледайте повече от разговорите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бербатов с нова критика към БФС
Бербатов с нова критика към БФС
След полунощ облачността ще се разкъсва
След полунощ облачността ще се разкъсва