НОВИНИ

Любомир Минчев остава начело на Спартак Плевен, отборът научи програмата си за Европа

любомир минчев новият треньор баскетболния спартак плевен
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 05.09.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Любомир Минчев остава старши треньор на баскетболния Спартак Плевен и през новия сезон, обявиха от мениджърската агенция BIG Management Balkan.

Припомняме ви, че Минчев застана начело на пловдивчани в началото на настоящата календарна година, заменяйки на поста Тодор Тодоров, а от агенцията обявиха, че бившият селекционер на националния отбор ще изпълни докрай договора си, който е за две кампании.

През новия сезон БК Спартак Плевен ще участва в Националната баскетболна лига (НБЛ) и Европейската северна баскетболна лига (ENBL), където по-рано днес родният тим научи и своята програма.

След пауза от повече от 10 години плевенчани ще излязат за своя първи двубой в Европа срещу британския Бристол Флайърс у дома на 11 октомври.

На 31 октомври предстои визита на израелския Апоеел Беер Шева, а седмица по-късно българският отбор ще пътува и до Естония за среща с местния Тарту.

След близо месец пауза - на 12 декември – Спартак Плевен приема литовския Ювентус у дома, а на 9 януари е домакин и на полския Люблин. Редовният сезон за тима на Любомир Минчев ще завърши с две гостувания - на 17 януари в Косово на Прищина и на 30 януари на нидерланския Ландстеде Зволе.

Всички двубои са с начален час 19:00 и ще бъдат излъчвани пряко онлайн, а четирите най-добри отбора в крайното класиране от групата ще се класират за плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандала пред шокова зала в "Пирогов" Мустафа Емин подава оставка
След скандала пред шокова зала в "Пирогов" Мустафа Емин подава оставка
Национална мрежа за развитие на градовете бе открита в Пловдив днес
Национална мрежа за развитие на градовете бе открита в Пловдив днес