НОВИНИ

Люис Хамилтън стартира с пет места наказание в Бразилия

 Люис Хамилтън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:42, 12.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Надеждите на Люис Хамилтън за рекордна осма световна титла понесоха удар в петък, когато британецът бе наказан с пет места на стартовата решетка за неделното Гран при на Бразилия за промяна в двигателя на своя Мерцедес.

Пилотът на „сребърните стрели“, който е на 19 точки зад Макс Верстапен в генералното класиране при четири оставащи състезания до края, вече бе направил четири промени на двигателя си този сезон.

„Люис направи пета промяна на двигателя си за сезона и ще бъде наказан с пет места на стартовата решетка за неделното Гран При на Бразилия“, написаха от Мерцедес в Туитър.

Последното му наказание няма да важи за съботния квалификационен спринт на пистата „Интерлагос“.

Хамилтън даде най-добро време в първата свободна тренировка преди неделния старт. Той остави на 0.367 и 0.442 сек зад себе си пилотите на Ред Бул съответно Верстапен и Серхио Перес.

Топ 10 допълниха още Валтери Ботас (Мерцедес), Пиер Гасли (Алфа Таури), Карлос Сайнц и Шарл Льоклер (Ферари), Естебан Окон и Фернандо Алонсо (Алпин) и Ланс Строл (Астън Мартин).

По-късно тази вечер е квалификацията, а утре предстоят втората свободна тренировка и спринта, който ще определи и стартовата решетка на „Интерлагос“. Гран При на Бразилия е в неделя от 19:00 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ли ни валежи през почивните дни?
Очакват ли ни валежи през почивните дни?
Хлебопроизводители в Бургас пред фалит заради цената на тока
Хлебопроизводители в Бургас пред фалит заради цената на тока