НОВИНИ

Майката на Алберт Попов: Той ще ни радва с много други успехи

Мартина Попова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:22, 17.02.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Майката на българският скиор Алберт Попов, Мартина Попова, е категорична, че в идните години синът ѝ ще продължава да носи още радостни моменти на феновете си, със своите успехи.

Алберт Попов завърши на 9-о място на мъжкия слалом на Зимните олимпийски игри в Пекин. Неговата майка сподели първите си емоции след постижението на нейния син.

"Надявам се да имаме много моменти, в които да се радваме на негови успехи. В първия момент всички изпитахме яд, защото знаем възможностите и мечтите му. Ние се надявахме да преодолее стотните пасив и да си вземе неговото, но това ще го направи по-мотивиран. Съвсем скоро и това ще стане. Световните купи не са по-слаби като състезание, до следващата Олимпиада има четири години, а дотогава той ще ни радва с много други успехи", вярва тя.

Мартина разказа и за последните ѝ думи преди състезанието му.

"Отдавна непосредствено преди старта не си говорим. Говорим си предишния ден. Пожелах му късмет и успех, казах му, че може и че го обичаме. Той беше спокоен и уверен. Подготвен е и оттам идва и увереността му", поясни тя.

Неговата майка сподели за израстването на скиора в последните му години и състезателите, на които е подражавал през годините.

"Много порасна. Той от малък си е с голямо самочувствие и е много уверен. Израстването му идва от опита и свършената работа. Той вече е на едно високо ниво, знае какво прави и го прави добре. Очакваме неговия шанс и неговия момент. Неговият позитивизъм му помага и ни радва. Той най-добре ще ви каже откъде идва вдъхновението му. Той е спокоен във връзката с приятелката си. Вдъхновява се от големите спортисти и големите успехи. Не мога да кажа, че е имал идол, не обича да идеализира хората. Петър Попангелов ще остане легенда, Алберт му се възхищава. Марсел Хиршер беше голям фактор в израстването му. Гледал го е с възхищение и се опитва да постига успехите му", допълва тя.

През 2015 г. Алберт губи треньора си Драго Грубелник в катастрофа. Мартина разкри как този миг се е отразил на психиката му.

"Той порасна след инцидента. За момент отне от увереността му. Той винаги е бил с голямо самочувствие, но след този момент това се промени. Със сигурност, след толкова време, е по-зрял по-опитен, по-силен и по-уверен", добави тя.

За финал майката на Алберт Попов сподели как ще протече първата им среща, след прибирането му на родна земя.

"Аз отдавна не го посрещам на летището, това го прави приятелката му. Изненадите ще са от нея, аз ще ги чакам двамата, обикновено се събираме на риба", поясни тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртво 11-годишното момиче, изчезнало в Монтанско
Откриха мъртво 11-годишното момиче, изчезнало в Монтанско
Разкриха високотехнологична оранжерия за канабис в Костинброд
Разкриха високотехнологична оранжерия за канабис в Костинброд