НОВИНИ

Майката на Димитър от Цалапица: Делят ли една килия в ареста близнаците?

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 04.01.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Делят ли една и съща килия в ареста братята близнаци Борислав и Валентин Динкови? Този въпрос повдигна Атанаска Бакалова - майка на убития в Цалапица Димитър Малинов.

Те са задържани за укривателство на тялото на убития в Цалапица Димитър Малинов. Майката на убития младеж - Атанаска Бакалова, настоява братята да бъдат разделени в ареста, защото, според нея, могат да уговорят благоприятна за тях версия относно случилото се.

Братята са с мярка "задържане под стража" от 29 септември. Основният заподозрян като физически извършител - Рангел Бизюрев, все още не е екстрадиран в България.

Екипът ни отправи питане към Министерство на правосъдието, в което като отговор се пише, че ръководството на затвора в Пловдив не е получавало специални указания от Районния съд двамата да бъдат настанени в отделни спални помещения.

"Молбата на Атанаска Бакалова е те да не бъдат в обща килия. Молбата е мотивирана и аргументирана защо двамата подсъдими да не бъдат заедно. Нека не забравяме, по делото срещу тях се чака още един свидетел. Не трябва да бъдат заедно, защото могат да съгласуват версиите си и така да затруднят съдебното следствие", заяви адвокатът на Атанаска Бакалова Антоанета Николова.

"Всички очакваме Рангел да бъде доведен в България. Да, върви по отношение на него разследването по другото дело, което е от компетенцията на окръжна прокуратура, но не бива това положение да продължава. Действително по закон те следва да бъдат настанени съвместно и само с разпореждане на съд или прокурор трябва да бъдат разделени, но това е следвало да бъде предвидено при такъв усложнен казус и при толкова тежка фактическа обстановка да ги оставиш тези двамата в една килия толкова време това е недопустимо", каза още адвокатът на Атанаска Бакалова.

Последното заседание по делото срещу близнаците беше на 1 декември миналата година. То беше отложено за 25 януари, защото се очаква в България да бъде екстрадиран соченият за извършител Рангел Бизюрев, който беше задържан в Дания.

Автор: Нели Ангелова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога и колко ще почиват учениците до края на учебната година?
Кога и колко ще почиват учениците до края на учебната година?
Луис Енрике: Посвещавам купата на Кристоф Галтие
Луис Енрике: Посвещавам купата на Кристоф Галтие