НОВИНИ

Майката, обвинена в убийството на двете си деца, остава в ареста

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:20, 26.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
Криминално

Обвинената за убийството на двете си деца в Сандански Кристина Дунчева остава в ареста, реши Софийският апелативен съд. Дунчева не се яви в съдебната зала, предпочете да остане в ареста в Благоевград и беше представлявана само от адвоката си. Бащата на двете деца Георги Трайков и днес отказа да говори пред БНТ.

Съдебният състав прецени, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства, за да се предположи, че Кристина Дунчева е убила децата си. Няма опасност 32-годишната жена да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Според свидетели Дунчева била с психиатрично заболяване и не приемала редовно лекарствата си. Адвокатът ѝ обаче не потвърди, че тя е диагностицирана.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина Дунчева: Абсолютно нищо не знам по този въпрос. За лекарства също не знам. Само знам от майка ѝ, че след като години наред се е оплаквала от проблеми със съпруга, не се чувства психически добре и изпада в такива състояния, в които се чувства депресирана и са извършили такъв преглед при специалист психиатър, който е заявил, че я намира за вменяема, но силно депресирана.

Обвиниха майката на децата от Сандански за убийство по особено жесток начин

Няма данни Дунчева да е регистрирана с психиатрично заболяване. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза за състоянието ѝ, но тя още не готова и това е допълнителен мотив съдът да прецени, че задържането под стража е най-подходящата мярка за нея. На този етап жената не говори нищо за вечерта на убийството дори и с адвоката си.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина Дунчева: Опитах се, честно да ви кажа, опитах се, но виждам, че ситуацията за нея е много трудна. Мълчи, гледа в една точка, отговаря лаконично.

Разследващите са иззели телефоните на Кристина Дунчева и бащата на двете убити деца Георги Трайков и са назначени експертизи на чат кореспонденция между двамата. Родителите на Кристина доброволно са предоставили и съобщения, с които дъщеря им ги моли за помощ сутринта преди убийството. Чрез адвоката си бащата на двете убити деца отказа коментар.

Атанас Белички, адвокат на Георги Трайков: Дали сме обяснения по досъдебното производство. Днес сутринта сме разговаряли с Георги и с неговото семейство. Докато не приключи разследването няма да даваме за медиите, независимо кои са, изявления повече.

Между Кристина Дунчева и Георги Трайков има две дела - по едното жената съди мъжа за домашно насилие. Второто е за родителски права върху двете убити деца.

Психолог: Сигурен съм, че е имало сигнали за състоянието на майката от Сандански

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две детски градини в София ще поемат около 80 деца на лекари в COVID отделения
Две детски градини в София ще поемат около 80 деца на лекари в COVID отделения
Вдъхновен ЦСКА ще търси реванш от Йънг Бойс в Лига Европа
Вдъхновен ЦСКА ще търси реванш от Йънг Бойс в Лига Европа