НОВИНИ

Обвиниха майката на децата от Сандански за убийство по особено жесток начин

bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 20.11.2020 (обновена)
Чете се за: 02:01 мин.
Криминално

Обвиниха майката за жестокото убийство в Сандански на двете й деца - на 3 и на 5 годинки. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград. Сред веществените доказателства са иззети два ножа и сатър.

Днес в Сандански е ден на траур. Градът скърби за двете дечица - Васил и Ивон, които загубиха живота си по жесток начин.

Разследването на кървавия инцидент с двете деца продължава, като се установяват причините, довели до двойното убийство снощи в Сандански. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи, резултатите от които се очаква да станат ясни на по-късен етап. Към момента само майката е задържана за убийството, което е извършено с особена жестокост спрямо децата. Иззети са и веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Цял ден двойното убийство е най-коментираната тема, като според хора, познаващи семейството, скандали са белязали последните месеци от връзката между Кристина и Георги. Младата жена дори се изнесла заедно с децата от семейното жилище, но преди около месец се върнала отново в дома, който през последните години деляло семейството.

В дома на Кристина и Георги снощи имало скандал между двамата. Мъжът излязъл, а в къщата сама с децата останала само младата майка. По-късно бащата се върнал и заварил заключена вратата. Не се чували детски гласове. За да влезе, той разбил вратата и видял ужасяващата гледка. Близки на семейството отказаха коментар, а съседите нямаха обяснение как се е стигнало до трагедията.

"Аз просто я обожавах, като я срещна и така представителна, хубава, красива жена, как можа да стане това нещо, аз не съм спала тази нощ. Мисля, че са имали някакви неприятности, ама развод в крайна сметка. Може ли такива деца, като кукли, как можа тая жена да направи това?!

"Тука не мога да кажа в тая къща какво е ставало, целият град сме потресени, едни дечица, дето си ги виждал всеки ден, душици мили…"

"Какво е преживяла една майка, за да посегне на децата си, просто не мога да си го обясня".

До социалните служби в Сандански няма подавани сигнали за проблеми в семейството. Сигнал за домашно насилие обаче е бил подаден от майката Кристина в полицията, по него има и образувано дело. Днес в Районния съд в Сандански е било насрочено дело, заведено от бащата срещу майката за родителските права. Кметът на Сандански също каза, че е разбрал от близки за проблеми в семейството.

"Следствието ще докаже, но очевидно има някакъв тежък, сериозен семеен проблем, който е довел до това решение на един от двамата родители, ако евентуално са те, на там вървят нещата и наистина трудно може да се опише и с думи, трудно може и да го асимилираме", заяви Атанас Стоянов.

Психолог: Сигурен съм, че е имало сигнали за състоянието на майката от Сандански

Психиатрична експертиза ще установи състоянието на родителите преди престъплението.

"Със сигурност има някакво психично разстройство, някакъв психичен проблем при жената и е било редно да му се обърне внимание, това е, изпуснат е моментът. До колкото разбрах, тя е открита в ступор след деянието, тоест най-вероятно съзнанието й е било замъглено и тя не е осъзнавала действията си", коментира психологът д-р Десислава Безинска-Шеинкова.

Засега няма официални данни майката да е имала психични проблеми. Преди 11 години трагедия като тази в Сандански се разигра и в гърменското село Осиково. Тогава баща уби по жесток начин двете си деца на 5 и 8 години, след което запали къщата си, а съпругата му едва оцеля след получените изгаряния, но месец по-късно тя почина.

Вечерта в Сандански се проведе бдение в памет на двете деца.

Екип на БНТ-Благоевград

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По следите на един "лайк": Харесал ли е папа Франциск снимка на модел в оскъдно облекло?
По следите на един "лайк": Харесал ли е папа Франциск снимка на модел в оскъдно облекло?
ИСУЛ ще бъде "чистата" от COVID болница на София
ИСУЛ ще бъде "чистата" от COVID болница на София