НОВИНИ

Следобед времето ще бъде облачно и дъждовно

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 20.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Времето

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, на места и мъгливо. Не са изключени и слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в крайните югозападни райони, където ще бъде слънчево - около 14°-15°.

През нощта и над Югозападна България ще се заоблачи. Минималните температури ще са между минус 1° и 5°, в София - около 0 градуса.

Утре ще бъде облачно. Ще има слаби валежи, с по-голяма вероятност в западните и централните райони на Северна България, а също и в Югоизточна България.

В Предбалкана и високите полета ще превалява слаб сняг, а по поречието на Дунав и в югоизточните райони от страната - дъжд.

С умерен северен вятър ще нахлува много студен въздух и максималните температури утре ще бъдат съществено по-ниски - в интервала от 2° до 7°, в София - около 3°, по Черноморието и в югоизточните райони - до 9-10 градуса.

Облачно ще е и в планините. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина, и там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 6 градуса, а в планинските ни курорти - от минус 5° на Алеко до около 2 градуса в Банско и Добринище. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България - от югозапад.

В неделя времето ще е предимно слънчево. Сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 4° и 1°. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 5° и 10°. В началото на новата седмица ще има променлива облачност, но ще остане без валежи. Очаква се и затопляне, по-съществено при максималните температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
О'Съливан се класира за 1/4 финалите в Северна Ирладния
О'Съливан се класира за 1/4 финалите в Северна Ирладния
БФС отложи дербито ЦСКА - Левски
БФС отложи дербито ЦСКА - Левски