НОВИНИ

Макс Верстапен далеч пред всички в първата тренировка на "Силвърстоун"

макс ферстапен далеч всички първата тренировка силвърстоун
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:43, 07.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Устремилият се към трета поредна световна титла във Формула 1 Макс Верстапен даде най-добро време в първата тренировка преди неделното Гран при на Великобритания, десети кръг за сезона.

На пистата "Силвърстоун" пилотът на Ред Бул, който спечели седем от първите девет състезания, включително всяко от последните пет, завъртя най-бърза обиколка за 1:28.600 минути и бе единственият, който слезе под границата от 1:29 минути.

Втори се нареди съотборникът му Серхио Перес. Мексиканецът обаче беше по-бавен с 0.448 секунди.

Изненадващо трето време в сесията даде Александър Албон с Уилямс. Тайландецът приключи на 0.489 секунди от Верстапен и бе единственият пилот извън тима на Ред Бул, който се доближи на по-малко от шест десети от секундата от нидерландеца.

Четвърто време записа двукратният световен шампион Фернандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин, като неговото изоставане бе почти седем десети от секундата. 

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер (Монако) и Карлос Сайнц-младши (Испания) са съответно пети и седми, а между двамата се вклини французинът Естебан Окон с Алпин.

От британските пилоти най-преден резултат постигна Ландо Норис с Макларън, който е осми, а състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са съответно 12-и и 14-и.

По-късно днес е втората тренировка, а преди тя да започне зрителите на "Силвърстоун" ще видят заснемането на част от холивудски филм, в който Брад Пит играе ролята на пилот във Формула 1. Пит кара за фикционалния отбор на Апекс, който обаче има реален бокс, който се намира между тези на Мерцедес и Ферари. Американският актьор управлява моделиран болид от Формула 2, а един от продуцентите на филма е Люис Хамилтън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 задържани и разбита схема за финансиране на мигрантски трафик при спецакцията днес
10 задържани и разбита схема за финансиране на мигрантски трафик при спецакцията днес
Музеят на Мадам Тюсо - една от емблемите на Лондон
Музеят на Мадам Тюсо - една от емблемите на Лондон