НОВИНИ

Макс Верстапен: Нямам проблем с освиркванията, стига да печеля

Макс Верстапен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:09, 08.05.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Макс Верстапен отвърна на феновете, които го освиркаха след края на Гран При на Маями, настоявайки, че е "абсолютно окей" с това, докато продължава да печели състезания.

Действащият двукратен световен шампион във Формула 1 направи страхотно каране, за да триумфира, след като бе 9-и на стартовата решетка. Той се добра до 2-рото място след 15 обиколки, като кара с твърди гуми в продължение на 46 обиколки и изпревари съотборника си в Ред Бул Серхио Перес при 9 оставащи до края на състезанието.

Победата увеличи преднината му на върха в генералното класиране пред мексиканеца на 14 точки, но имаше и привърженици, които не останаха щастливи от успеха на нидерландеца, освирквайки го при получаването на трофея за победител. Някои скандирания против Верстапен се чуха и преди самото състезание, но той каза, че е "нормално" феновете да не харесват пилоти, които печелят, отправяйки ясно послание към критиците си.

"Ако карах по-назад в класирането, никой нямаше да реагира. Мисля, че е нормално, когато печелиш, те да не харесват победителите. Нямам проблем с това, абсолютно окей съм, стига да печеля. За мен най-важното нещо е да занеса купата у дома, а те да се приберат по домовете си и да... прекарат хубаво вечерта", сподели победителят в Маями.

Верстапен бе определен за Пилот на деня от телевизионните зрители след представяне, с което изпревари Шарл Льоклер и Кевин Магнусен с едно движение, преди да мине последователно пред Джордж Ръсел, Пиер Гасли, Карлос Сайнц, Фернандо Алонсо и най-накрая Перес. Световният шампион призна, че сега се чувства "непобедим" в болида на Ред Бул, който спечели и петте състезания дотук през кампанията.

"Винаги се чувствам непобедим, но понякога други състезатели имат наистина силен ден и могат да бъдат близо до теб, да те достигнат или да са пред теб. Мисля, че това, което е важно, е да опиташ да бъдеш близо до 100% съвършенство всеки път. Вчера не бе перфектно, така че този уикенд беше уникален, но сезонът е дълъг и аз винаги опитвам да съм максимално близо до съвършенството", добави още той.

Пилотите ще починат една седмица, преди кампанията да бъде подновена с Гран При на Емилия-Романя, което ще се проведе на 21 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеещи артисти: Албена Михова, Петя Дикова и Люба Пашова с "Ти кажи"
Пеещи артисти: Албена Михова, Петя Дикова и Люба Пашова с "Ти кажи"
Флорида е на победа от класиране за полуфиналните плейофи в НХЛ
Флорида е на победа от класиране за полуфиналните плейофи в НХЛ