НОВИНИ

Макс Верстапен спечели квалификацията и за Гран при на Австралия

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:55, 23.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
макс верстапен спечели квалификацията гран австралия
Снимка: БТА

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели трета поредна квалификация от началото на сезона и в неделния ден ще потегли от първа позиция в предстоящото Гран при на Австралия.

Нидерландският пилот на Ред Бул, чиято задвижваща система в болида му бе сменена преди началото на сесията, даде най-добро време от 1:15.915 минути, за да стигне до полпозишън №35 в кариерата си.

До него на първа редица в неделя ще бъде Карлос Сайнц от екипа на Ферари, който се завърна на стартовата решетка през този уикенд, след като бе заменен от младия британец Оливър Беърман за състезанието в Саудитска Арабия преди две седмици, тъй като испанецът трябваше да се подложи на спешна операция.

Трети и четвърти в надпреварата ще потеглят съответно Серхио Перес и Шарл Льоклер с вторите автомобили на Ред Бул и Ферари, а зад тях трета редица ще бъде запазена за пилотите на Макларън - Ландо Норис и един от любимците на публиката в Мелбърн Оскар Пиастри.

Челната десетка в квалификацията допълниха Джордж Ръсел с Мерцедес, Юки Цунода с РБ, както и Ланс Строл и Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Стартът за Гран при на Австралия на пистата "Албърт Парк" е в неделя (24 март) от 06:00 часа сутринта българско време, като Макс Верстапен ще се опита да стигне до третия си пореден успех от началото на сезон 2024 във Формула 1 в също толкова надпревари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Няма данни за загинали или пострадали българи при стрелбата край Москва
МВнР: Няма данни за загинали или пострадали българи при стрелбата край Москва
Вълна от съпричастност за принцеса Кейт след диагнозата рак
Вълна от съпричастност за принцеса Кейт след диагнозата рак