НОВИНИ

Вълна от съпричастност за принцеса Кейт след диагнозата рак

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
08:42, 23.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Снимка: БТА/Архив
Слушай новината

Принцесата на Уелс Катрин предизвика възхищение с вчерашното си безкрайно лично видеопослание, в което споделя, че е болна от рак.

Топли думи на подкрепа и съчувствие към Катрин имаше не само от Обединеното кралство, но и от целия свят. "Кейт, не си сама", гласяха заглавията на британските вестници. Разкритието на принцесата на Уелс беше направено седмици, след като с рак беше диагностициран и крал Чарлз Трети.

75-годишният монарх реагира на видеопосланието на Катрин и заяви, че се гордее от куража ѝ да сподели. Диагнозите от рак и на двамата поставят британската монархия в безпрецедентна криза. Във видеото Кейт казва, че става дума за превантивна химиотерапия по съвет на медицински екип след тестове, последвали коремна операция през януари т.г. 42-годишната Кейт беше в болница в продължение на две седмици в началото на годината.

"През януари претърпях коремна операция в Лондон и по това време се смяташе, че състоянието ми не е свързано с рак. Операцията беше успешна, но последващите изследвания показаха наличие на рак. Съветът на медицинския ми екип беше да се подложа на превантивна химиотерапия и в момента съм на ранен етап от лечението. Това, разбира се, беше разтърсващо и Уилям и аз правехме всичко по силите си, за да се справим с всичко в тесен семеен кръг за доброто на нашето младо семейство. Както можете да си представите, трябва време. Трябваше да се възстановя от операцията, за да започна лечението. Но най-важното - отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлът и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че всичко с мен ще бъде наред. Казвах им, че съм добре и укрепвам с всеки изминал ден, като се съсредоточих върху нещата, които ми помагат да се излекувам. Имаме нужда от време и уединение", каза принцеса Катрин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен спечели квалификацията и за Гран при на Австралия
Макс Верстапен спечели квалификацията и за Гран при на Австралия
Въпреки трагедията - Арина Сабаленка излезе на корта и срази Бадоса за място в третия кръг в Маями
Въпреки трагедията - Арина Сабаленка излезе на корта и срази Бадоса за място в третия кръг в Маями