НОВИНИ

Предимно слънчево време в събота

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 23.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 0°. В отделни райони от страната сутринта ще има слани.

Максималните температури ще се повишат и ще са между 16° и 21°, в София - около 16°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър.

И по Черноморието ще бъде слънчево, със слаб югозападен, следобед – до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са по-ниски - около 11 - 13°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили.

Предимно слънчево ще бъде и в планините. Временни увеличения на облачността се очакват в масивите от Западна България, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня и там ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя затоплянето ще продължи, но след слънчевото утро, през деня облачността ще се увеличава, а привечер ще започнат и валежи от дъжд.

Ветровито, облачно и дъждовно ще бъде времето в понеделник, а температурите рязко, макар и временно, ще се понижат, най-осезаемо в северозападните райони. Във вторник само на отделни места в Югозападна България ще превали и ще започне затопляне, по-чувствително в сряда, когато отново ще преобладава слънчево време.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Призови класирания на българските сноубордисти на световното първенство за младежи в Австрия
Призови класирания на българските сноубордисти на световното първенство за младежи в Австрия
Нидерландия спечели контролата си срещу Шотландия, Унгария надви Турция
Нидерландия спечели контролата си срещу Шотландия, Унгария надви Турция