НОВИНИ

Максимални температури между 11 и 20 градуса днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 25.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха температурите тази сутрин. В Дупница беше минус 3 градуса, в Кюстендил – минус 2, докато в Сандански и Пловдив термометрите отчетоха плюс 6 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България северен вятър и с него в страната ще нахлуе по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 11°-12° в североизточните райони до 19°-20° в крайните югозападни, в София – около 17°.

През нощта вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне. Сутрешните температури слабо ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между минус 3 и плюс два градуса.

И утре ще бъде слънчево. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта за кратко ще е намалена. Вятърът ще е слаб от запад. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, малко по-ниски в крайните източни райони.

И в планините ще бъде слънчево. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще бъдат между 1 и 7 градуса. Остава опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните.

Слънчево и топло ще е времето не само у нас, но и навсякъде на Балканите. В сутрешните часове на отделни места в равнинните ще има условия за мъгли.

У нас на повече слънчеви часове ще се радваме и в неделя, когато температурите ще се повишат и ще бъдат между 17 и 22 градуса, малко по-ниски по Черноморието. В началото на новата седмица обаче ще се заоблачи, а дневните температури слабо ще се понижат. Слаби превалявания от дъжд се очакват във вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Северна Македония набеляза Роналдо, но той остава съсредоточен
Президентът на Северна Македония набеляза Роналдо, но той остава съсредоточен
Гешев иска отмяна на българското гражданство на Игор Финогенов, бивш шеф на Евразийската банка за развитие
Гешев иска отмяна на българското гражданство на Игор Финогенов, бивш шеф на Евразийската банка за развитие