НОВИНИ

Георги Кадиев: Промените в закона позволиха на Божков да избира как да бъде облаган

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:11, 25.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Прокуратурата започна разпити на свидетели по разследването за твърденията на Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Софийската градска прокуратура ще поиска и разпит чрез видеоконферентна връзка на самия Васил Божков.

СГП поиска разпит на Васил Божков онлайн

Пред камерата на БНТ Георги Кадиев заяви, че е призован за повторение на показанията, които вече е дал на разследващите. Показанията му са за Закона за хазарта и предложение, което той е направил, а след него Менда Стоянова е направила ново, за което Божков твърди, че е умишлено.

Кадиев заяви, че Менда Стоянова е премахнала определени думи за хазартните игри от неговото предложение, което създава двусмисленост в закона и позволява Божков да си избира по кой ред да бъде облаган - дали по по-тежкия или по по-лекия.

В неговото предложение се е казвало, че "хазартни игри, организирани в игрални зали", се облагат по определен ред. В нейното предложение думите "организирани в игрални зали" отпадат. В този случай Божков казва - лотарията е хазартна игра и аз я облагам по-ниския начин.

"На мен това ми изглежда подозрително, но не мога да кажа дали е умишлено", каза Кадиев.

"След тази редакция на закона се създава двусмисленост и има известна възможност Божков да твърди, че правилно се облага по члена, по който е избрал. Ако беше прието моето предложение, всичко щеше да бъде съвсем чисто и нямаше да има такава възможност", каза Кадиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария остави Русе без парно и топла вода
Авария остави Русе без парно и топла вода
6 пункта за регистрация на бежанци от Украйна работят в област Благоевград
6 пункта за регистрация на бежанци от Украйна работят в област Благоевград