НОВИНИ

Максимални температури между 21° и 26° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 06.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха температурите тази сутрин. От един-два градуса в Добрич и Казанлък до 11 - 12 градуса във Враца и Оряхово. Днес максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, по Черноморието - между 16 и 19, а в София около 21°. Слънчево ще бъде над Централна и Източна България, докато над Западна България облачността ще е значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен източен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в отделни низини значително по-ниски до един-два градуса, в София около 6°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса, а по Черноморието отново по-ниски - между 14 - 17°. И там през деня ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Чудесно време и в планините, където също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 7 градуса на Алеко, около 11° в Боровец и Пампорово и до 17° в Банско.

И през следващите два дни валежи са малко вероятни. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, максималните от 16 - 17° в източните райони до 24 - 26° в северозападните. Във вторник вече вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици се повишава, но главно в северозападната половина от страната, а температурите слабо ще се понижат. В четвъртък обаче отново ще тръгнат нагоре и на места ще достигнат 29 - 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов се класира на полуфинал на „Чалънджър“ в Прага
Димитър Кузманов се класира на полуфинал на „Чалънджър“ в Прага
Земеделският министър: Няма опасност страната да остане без хляб
Земеделският министър: Няма опасност страната да остане без хляб