НОВИНИ

Максимални температури между 21° и 26° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 29.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

И през последното денонощие на много места имаше валежи, придружени от гръмотевици главно в следобедните часове - регистрираните на картата мълнии в жълт и зелен цвят.

И в следобедните часове на много места ще има валежи и гръмотевици. Остават условията и за градушки. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в Източна България и по Черноморието в комбинация с умерен североизточен вятър..

Утре максималните температури ще бъдат между 22° и 27°. Ще има и слънчеви часове, повече в западните и централните райони на Дунавската равнина, но отново на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Очакват се и градушки.

Превалявания и гръмотевици ще има и по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И в планините ще има валежи и гръмотевици, на повече места около и след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Валежи и гръмотевични бури ще има и в много райони от Балканите, а температурите на полуострова ще се задържат по-ниски от обичайните за края на май.

През следващите дни максималните температури у нас слабо ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, но ще има и райони с валежи, с по-голяма вероятност в следобедните часове, на места отново интензивни, с условия за гръмотевична дейност и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният шампион на 100 метра Фред Кърли спечели състезанието от Диамантената лига в Рабат
Световният шампион на 100 метра Фред Кърли спечели състезанието от Диамантената лига в Рабат
Джуд Белингам беше определен за най-добър през сезона в Бундеслигата
Джуд Белингам беше определен за най-добър през сезона в Бундеслигата