НОВИНИ

Максимални температури между 23° и 29° следобед

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.09.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ще се задържи слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще бъдат между 23 и 29°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

Утре също ще бъде слънчево, а максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 25 и 30°, в София - около 26°. Ще духа слаб до умерен вятър, вече от запад-югозапад.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, с максимални температури между 24 и 28°. Ще духа слаб западен вятър, който следобед ще се ориентира от юг и ще се усили. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е 23 - 24°.

Повече слънце ще има и в планините. Ще духа умерен западен, по най-високите части северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат още и в курортите ще са между 21 и 24°, на Алеко - около 17°.

Слънчево време и затопляне навсякъде и на Балканите утре, както и в Унгария, и в Полша. С валежи от дъжд, на места интензивни, ще бъде в страните от Западна Европа. Ще вали и на Скандинавския полуостров.

У нас в четвъртък, 15 септември, ще бъде слънчево, с температури сутринта между 12 и 17°, а следобед в по-голямата част от страната над 30°.

В петък ще има повече облаци, но ще се задържи топло за сезона. През почивните дни се очаква захлаждане. Ще има и валежи, в събота в северозападната, а в неделя - в югоизточната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнеборци демонстрираха техника и умения пред най-малките в София
Огнеборци демонстрираха техника и умения пред най-малките в София
Ивайло Чочев: Уважавам мнението на Кръстаич, не съм разочарован, а мотивиран
Ивайло Чочев: Уважавам мнението на Кръстаич, не съм разочарован, а мотивиран