НОВИНИ

Максимални температури между 31° и 36°, но ще вали - вижте къде

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 28.08.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, като почти без промяна ще останат и утре. Денят ще започне със слънце, но след обяд в западната половина от страната ще превали и прегърми, в отделни райони и по-интензивно. На изток през целия ден ще е слънчево. Вятърът ще е до умерен от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода е около 26°.

След обяд над планините в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър.

На много места и в западната половина на Балканите ще има валежи, докато на изток ще бъде предимно слънчево и по-топло от обичайното.

У нас през следващите дни предстои понижение на температурите, по-чувствително през втората половина на седмицата. Във вторник и сряда краткотрайни валежи ще има на места главно в следобедните часове в западната половина от страната, а в четвъртък и петък ще вали на повече места в цялата страна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дий Бост: Чувствам се българин, щастлив съм да бъда част от България
Дий Бост: Чувствам се българин, щастлив съм да бъда част от България
Съдът гледа мярката на тримата сирийци, задържани след катастрофата с полицаи в Бургас
Съдът гледа мярката на тримата сирийци, задържани след катастрофата с полицаи в Бургас