НОВИНИ

Кирил Петков: Служебното правителство не трябва да изпуска търговете за слотовете

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 28.08.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

"Служебното правителство не трябва да изпуска търговете за слотовете, където се разтоварват танкерите с втечнен газ", заяви бившият премиер Кирил Петков на посещение в Раднево. По думите му те ще се проведат през септември и са за цялата друга година.

Кирил Петков съобщи, че е имал разговор с енергийния министър на Гърция и по думите му той е очаквал по-интензивни разговори с българското правителство, но те не са се случили.

Кирил Петков и Асен Василев коментираха и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че предишното правителство е било най-изгодното, обслужващо интересите на Руската федерация.

"Търговия, която минава през България през български фирми, които всъщност печелят тук, тук си внасят данъците, тук дават възможност за допълнителни работни места. Всички говорят за кризата, за инфлацията, но ние за този месец бяхме с по-голям растеж от Германия. Този тип неща не се говорят", заяви Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната".

"До голяма степен натискът към бизнеса е спрян, поне това, което ние чуваме, увеличението на платения корпоративен данък печалба е 42%. Фирмите са платили данък печалба, съответно са имали по-голяма печалба с 42% от миналата година - или са станали много добри нашите фирми, или те изведнъж реализират печалби, които предишните години не са реализирали, може да си обясните защо", допълни Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестрите Уилямс отново ще играят заедно на Ю Ес Оупън
Сестрите Уилямс отново ще играят заедно на Ю Ес Оупън
Георги Велинов ще проведе урок по история на ЦСКА за деца на "Армейския следобед"
Георги Велинов ще проведе урок по история на ЦСКА за деца на "Армейския следобед"