НОВИНИ

Максимални температури от 10 до 15 градуса следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 10.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Чувствително затопляне предстои в близките часове и максималните температури днес ще са с няколко градуса по-високи от вчера - в повечето райони между 10 и 15 градуса, в София, след 6° вчера, днес ще е около 11°. На фона на затоплянето ще бъде и предимно слънчево, в комбинация със слаб югозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно и в сутрешните часове в отделни райони от Горнотракийската низина и по Дунав видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

Максималните ще се повишат още и ще бъдат от 14 до 19 градуса. И утре ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане слаб от югозапад, в Дунавската равнина - до умерен от северозапад.

Слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесно време за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е умерен с посока от запад-северозапад. Висока остава обаче опасността от лавини. Температурите ще се повишават още по-осезаемо и в курортите ще са от 6° на Алеко до 11° в Боровец и Пампорово.

Затопляне и слънчево време и на Балканите. Слънчево ще бъде и в Западна Европа, с изключение на южните и източните райони на Франция. Облачно ще е на Пиренейския полуостров, както и в Централна и Източна Европа, където на места ще има валежи от дъжд и сняг.

У нас в събота облачността бързо ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще превали дъжд, в планините - сняг.

В неделя слаби валежи от дъжд и сняг ще има само на изолирани места в западните райони. Максималните температури ще се понижат, но временно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА: Издължихме се на Бенжелюн, адвокатите му бавят процедурите
ЦСКА: Издължихме се на Бенжелюн, адвокатите му бавят процедурите
Откриха кой открадна кутия с дарения от аптека в Русе
Откриха кой открадна кутия с дарения от аптека в Русе