НОВИНИ

Максимални температури от 30° до 35° днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 04.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес почти в цялата страна ще бъде горещо с максимални температури между 30° и 35°, по Черноморието - от 25° до 28°. Ще се задържи предимно слънчево, само на отделни места, главно в планинските райони, за кратко ще превали. В източните части от страната ще продължи да духа до умерен североизточен вятър.

През нощта ще е предимно ясно и тихо, а утре денят отново ще започне със слънчево време.

В следобедните часове обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Централна и Източна България ще превали и прегърми, а в източните райони от страната валежи ще има и през нощта срещу понеделник. Максималните температури ще се задържат високи - между 30° и 35°. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево, но на много места вечерта и през нощта срещу понеделник ще превали и прегърми.

През деня ще духа бриз, а максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще преобладава слънчево време, но и там след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър с посока от север-северозапад. Максималните температури в курортите - от 17° на Алеко до 28° в Банско.

За пореден ден температурите на Балканите ще останат по-високи от обичайните за началото на юни, а в повечето райони ще бъде слънчево. валежи от дъжд, на места и гръмотевици, ще има северната половина от полуострова.

У нас в началото на новата седмица температурите временно ще се понижат, но към средата отново ще започнат слабо да се повишават. В сутрешните часове ще бъде предимно слънчево, в следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, с различен обхват и интензивност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА ще има нов фенмагазин
ЦСКА ще има нов фенмагазин
Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия заради подпалването на българския културен център в Битоля
Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия заради подпалването на българския културен център в Битоля