НОВИНИ

Малайзия записа първа точка на турнира за Купата на Азия и отне първото място в група Е от Южна Корея

Срещата между двата отбора завърши при резултат 3:3, като третият гол за играчите на Пан Гон Ким дойде в 15-ата минута на добавеното време

Малайзия Южна Корея
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:33, 25.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Футбол
Слушай новината

Република Корея и Малайзия завършиха 3:3 в последна среща от група Е на турнира за Купата на Азия след драматично изравняване на малайзийците две минути след изтичане на добавеното време. Тимът от южната част на корейския полуостров водеше с 3:2 и в този момент щеше да оглави крайното класиране, за да срещне на осминафинала Япония.

Но красиво попадение на Ромел Моралес в 14-ата минута на добавеното време донесе първа точка на Малайзия и отне върха на корейците. Там се нареди отборът на Бахрейн, който събра 6 точки след успеха с 1:0 над Йордания. Бахрейнците ще играят на осминафинал срещу отбора на Япония.

Република Корея е на 2-о място с 5 точки от една победа и две равенства, а в следващата фаза ще срещне победителя от Група F – Саудитска Арабия или Тайланд. Напред продължава и Йордания, но тя като трети отбор тепърва ще чака своя следващ опонент.

Тимът на Малайзия излезе много смело срещу рутинирания си съперник и успя да обърне развоя на мача от 0:1 до 2:1 с голове на Файсал Халим и Ариф Айман от дузпа, съответно в 51-ата и в 62-ата минути. Преди това през първата част Джун У-Йон беше дал преднина на отбора, воден от Юрген Клинсман.

Равенството беше възстановено в 83-ата минута с автогол на Сайлях Хазми, а Корея направи пълен обрат в 4-ата минута на добавеното време, когато Хюн Мин Сон вкара дузпа. И минута и 40 секунди след като изтече редовното добавеното време, малайзийците изравниха чрез Ромел Моралес, който влезе на скорост, овладя топката от пас на Пауло Жозуе и прониза вратаря.

Нападателят на Млада Болеслав (Чехия) Юсуф Юсуф пък донесе единственото попадение с цената на три точки за Бахрейн срещу Йордания. Йорданците владееха повече топката, но головите положения бяха за Бахрейн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
27 години затвор получи Даря Трепова за атентата срещу руски военен блогър
27 години затвор получи Даря Трепова за атентата срещу руски военен блогър
ЦСКА загуби и втората си контрола в Турция
ЦСКА загуби и втората си контрола в Турция