НОВИНИ

Манчестър Сити преодоля първоначалния шок срещу Ипсуич след хеттрик на Холанд

Норвежецът се развихри, а действащите шампиони прегазиха "трактористите"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:00, 24.08.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
манчестър сити ипсуич
Снимка: Manchester City/X
Слушай новината

Манчестър Сити продължава по план от началото на сезона във Висшата лига. Настоящите шампиони не оставиха големи надежди на Ипсуич след 4:1 в мач от втория кръг.

На "Етихад Стейдиъм" Арлинг Холанд заби хеттрик, а Кевин де Бройне добави още едно попадение за селекцията, водена от Хосеп Гуардиола, докато за "трактористите" се разписа Сами Шмодич. По този начин "гражданите" фиксираха втори пореден триумф в английския елит и същевременно направиха така, че футболистите а Киъръ МакКена да сбъркат във втори последователен кръг.

Сити се намира сред лидерите във временното класиране с 6 точки, а отборът от Ипсуич е на обратния полюс и без точка. На 31 август тимът от Манчестър ще има визита на Уест Хем, докато "трактористите" ще домакинстват на Фулъм.

Гостите дадоха да се разбере, че не са дошли на разходка и изненадващо поведоха първи в резултата. В 7-ата минута Сами Шмодич излезе сам срещу Едерсон и промуши топката за 1:0.

Домакините реагираха светкавично и пет минути по-късно поставиха равенството на таблото. Системата за видеоповторение се намеси след нарушение на Лейф Дейвис срещу Савиньо. Зад топката застана Арлинг Холанд, който не сбърка. Три минути по-късно „гражданите“ вече бяха в ролята на лидери. Кевин де Бройне се възползва от грешката на Арижанет Мурич, за да сътвори пълния обрат.

В 16-та минута Холанд отново напомни за себе си. Де Бройне изведе отлично норвежеца, който преодоля Мурич и прати топката в неговата мрежа. По този начин актуалните шампиони се оттеглиха в съблекалнята при 3:1.

През второто полувреме играта беше по-спокойна. Все пак тимът от Манчестър се отчете не се отказа да търси нов гол и под светлините на прожекторите отново попадна Холанд. В 89-та минута топката попадна в нападателя, който се намираше извън наказателното поле, но с мощен удар не остави шанс на Мурич и фиксира крайния резултат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На трето място сме в Европа по купуване на злато
На трето място сме в Европа по купуване на злато
Любомир Ганев бе избран с най-много гласове в борда на CEV и FIVB
Любомир Ганев бе избран с най-много гласове в борда на CEV и FIVB