НОВИНИ

Марешки: Няма да участваме в никакво правителство, ако не се договорим за горивата и лекарствата

bnt avatar logo
от БНТ
21:57, 19.02.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

За две неща никога няма да отстъпя: справедливост в цените на горивата и безплатните лекарства. Ако не се договорим за тези неща, няма да участвам в никакво правителство.

Това каза председателят на "Воля" Веселин Марешки в предаването "Панорама". И заяви, че дават шанс на българския народ отново да има една формация, която да защити неговия интерес. Затова са направили коалиция с НФСБ. Допълни, че влизат с ясното съзнание, че могат да надмогнат егото си в интерес на българския национален интерес, и с много точна и ясна програма, която явно "вцепенява мозъците" на опонентите.

На въпрос дали се страхува, че без коалиция няма да мине изборния праг, Марешки беше категоричен, че вече веднъж е влязъл в парламента и това е било изцяло по волята на българските граждани. Че се изправят гордо пред тях, гледат ги в очите и е сигурен, че могат да продължат напред и да градят повече.

"Иначе аз можех чисто егоистично пак да се явя самостоятелно, пак да си вляза в парламента, аптеките и бензиностанциите всички ги виждат, реални са, всеки може да отиде. Всеки в политиката гледа да вземе парите на хората, пък аз гледам да им дам", допълни Марешки.

Той заяви, че с НФСБ не са се разбирали за Русия.

"Разбрахме се, че трябва да има безплатни лекарства за пенсионерите в България и за учащите деца до 18-годишна възраст, да има справедливи цени на горивата, да мислим вече за поне 500 лв. минимална пенсия. За тези неща, които ни разделят, ние за тях не сме говорили, говорим за тези неща, които интересуват българина. Българинът не пита за Русия и за САЩ, а се интересува има ли честни, чисти политици", каза още Марешки.

Той направи коментар и за Васил Левски по случай честването на 148 години от гибелта му. Каза, че приема името Левски като събирателен образ на всички наши герои, като събирателен образ на волята на целия български народ, на нашите предци, които са се преборили за това ние да можем днес да живеем гордо и свободно по тези земи.

Гледайте още от разговорите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов: Няма да участваме в правителство начело с Борисов и Нинова
Атанас Атанасов: Няма да участваме в правителство начело с Борисов и Нинова
Левски победи ЦСКА с 3:0 и излезе втори в класирането
Левски победи ЦСКА с 3:0 и излезе втори в класирането