НОВИНИ

Марица отново не остави шансове на ЦСКА и се доближи само на успех от 10-ата поредна титла

Маричанки могат да спечелят златните медали още тази неделя (21 април), когато гостуват от 17:55 ч. в зала "Христо Ботев" в София. Срещата ще може да проследите отново НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и на сайта ни bntsport.bg!

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:46, 18.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
марица отново остави шансове цска доближи успех ата поредна титла
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Марица Пловдив направи втора решителна крачка към поредната си титла в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените, след като отново надигра с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма състава на ЦСКА в своята зала "Сила".

По този начин 9-кратните шампионки на България вече имат аванс от 2-0 успеха във финалната серия и могат да стигнат до златните медали още тази неделя (21 април), когато гостуват в зала "Христо Ботев" в София.

Двубоят в столицата e с начален час 17:55 и ще може да го проследите отново НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и на сайта ни bntsport.bg!

Мачът започна с изявено предимство за пловдивчанки, които в откриващия гейм поведоха още в самото начало със 7:2 точки. Постепенно гостите започнаха да намират своя ритъм и подобриха изявите си на сервис и на посрещане, но голямата преднина на момичетата на Борислав Крачанов си каза думата и след 25:19 те поведоха в резултата.

Втората част започна далеч по-силно за „червените“, които набързо дръпнаха със 7:1 пункта. Домакините обаче отговориха моментално на предизвикателството, стигайки до равенството при 8:8. В следващите минути столичанки поддържаха известно предимство, но добра серия на начален удар от Ива Дудова позволи на Марица да обърне развоя и да поведе с 19:17. Все пак състезателките на Юлия Иванова-Минчева не се предадоха и съумяха да изравнят силите при 22:22. В края обаче атака в аут на Александра Костадинова и впоследствие блокада срещу Емилета Рачева направиха така, че маричанки да затворят сета след 25:23 в своя полза.

В третия гейм пловдивчанки поеха инициативата още в самото начало, като след 10-ата точка започнаха чувствително да увеличават аванса си, за да сложат точка на спора след 25:15.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Надявам се да бием по-силен сервис, да посрещаме малко по-добре и да покажем съвсем различно лице в София (ВИДЕО)
Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Надявам се да бием по-силен сервис, да посрещаме малко по-добре и да покажем съвсем различно лице в София (ВИДЕО)
Вторият поставен Талон Грийкспор с ранно отпадане на турнира по тенис от сериите АТП 250 в Букурещ
Вторият поставен Талон Грийкспор с ранно отпадане на турнира по тенис от сериите АТП 250 в Букурещ