НОВИНИ

Марица Пловдив е шампион на България за 10-а поредна година (ОБЗОР)

марица пловдив шампион българия поредна година обзор
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 21.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Марица Пловдив за десета поредна година триумфира с титлата в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените след успех във финалната серия срещу ЦСКА с 3-0 победи, без да загубят нито един гейм.

Това бе третият последователен сезон, в който пловдивчанки се изправиха срещу "червените" в спора за златните медали в родния шампионат, като отново момичетата на Борислав Крачанов не оставиха шансове на своя съперник, надигравайки го убедително и в трите двубоя.

Всичко започна в пловдивската зала "Сила" на 17 април, когато "жълто-сините" се наложиха с 3:0 (25:19, 26:24, 26:24) гейма. След като спечелиха убедително първата част, в следващите две маричанки срещнаха сериозна съпротива от състава на ЦСКА, но в решителните моменти момичетата на Юлия Иванова-Минчева не показаха достатъчно хладнокръвие и в крайна сметка не успяха да спечелят дори сет.

На следващия ден - 18 април - състезателките на Марица отново контролираха в големи периоди от двубоя събитията на игрището и стигнаха до още един чист успех с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15). По подобие на първата среща "червените" отново стояха равностойно на моменти, но в края на геймовете техните неточности направиха разликата в мача, след който шампионките вече имаха преднина от 2-0 в битката за титлата.

За третия двубой серията се премести в зала "Христо Ботев" в София, където обаче и подкрепата от трибуните не успя да помогне на ЦСКА. Марица Пловдив изигра може би най-убедителния си двубой от началото на спора за златните медали и не оставиха никакви шансове на столичанки, надигравайки ги за пореден път с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) гейма, което донесе и титла №10 във витрината на пловдивчанки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе беше домакин на 24-часов ултрамаратон по затворен маршрут
Русе беше домакин на 24-часов ултрамаратон по затворен маршрут
Фучович спечели трофея от турнира по тенис в Букурещ
Фучович спечели трофея от турнира по тенис в Букурещ