НОВИНИ

Борислав Крачанов пред БНТ: Надявам се тази доминация на Марица да продължи възможно най-дълго (ВИДЕО)

борислав крачанов бнт надявам доминация марица продължи възможно дълго видео
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 21.04.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов застана пред камерата на БНТ минути, след като изведе тима до 10-ия му пореден триумф в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените.

Във финала през настоящата кампания пловдивчанки сразиха с 3-0 победи състава на ЦСКА, а титлата стана факт след успех с 3:0 гейма като гост в столичната зала "Христо Ботев".

"На първо място искам да благодаря на момичетата, на целия щаб и на всички хора, които са зад нас и ни подкрепят. Няма спор, че сме доста млади и се учим в движение, но те проявяват нужното търпение към нас, а ние им се отплащаме с резултатите", започна Крачанов.

"Смятам, че днес изиграхме може би най-силния си мач от финалната серия. Бяхме концентрирани още от самото начало. Знаехме какво те ще ни предоставят и изпълнихме това, което трябваше. Със сигурност имаме още неща за подобряване, но мисля, че днес седяхме добре на всички елементи. Компромиси има към нашето посрещане, но там изпитваме главоболия през целия сезон и ще трябва да работим усилено, за да се превъртаме по-бързо противниковия сервис", продължи той.

Младият наставник се върна и към думите си от началото на срещата, че "жълто-сините" излизат в спора за титлата, "за да я спечелят и да си я приберат вкъщи".

"За да кажа нещо аз, това означава, че аз вярвам него. Като треньор и като щаб винаги имаше едно съмнение у нас. Ние работим с тези момичета в продължение на 10 месеца само за този сезон. Като сложим и времето преди това, вече стават три години, в които ние работим заедно и няма как да вярвам в тях. На първо място това е заради нашия труд, включително моя и на щаба. Смятам, че всичко, което казах, успяхме да го покажем и да го затвърдим", коментира родният специалист.

Накрая треньорът, който изведе пловдивчанки за трети пореден път до златните медали в българското първенство, даде отговор на въпроса до кога би му се искало да продължи хегемонията на Марица.

"Надявам се тази доминация на Марица да продължи възможно най-дълго. Когато пишем история, нека да е максимално дълго, за да може след време на останалите отбори да им е трудно да подобрят този рекорд", завърши Борислав Крачанов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на случаите на скарлатина във Варна
Ръст на случаите на скарлатина във Варна
Волейболистката Ева Янева сложи край на забележителната си кариера
Волейболистката Ева Янева сложи край на забележителната си кариера