НОВИНИ

Маринела Петрова: Бюджет 2021 не е на голямото харчене

bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 30.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

България може да се нареди на едно от най-добрите места в Европа по дефицит. Това коментира в "Панорама" заместник-министър на финансите Маринела Петрова, като се позовава на пролетната прогноза на ЕК за това какви дефицити са предвидили държавите от ЕС за справяне с кризата през 2020 година.

По думите на Маринела Петрова, България може да заеме около 5-6-о място с този дефицит при променения за закон за бюджета за 2020 година.

"Бяхме най-големите скъперници допреди няколко седмици и бяхме единствената държава, която нямаше да влезе в процедура да наруши 3-процентното дефицитно правило. Сега с промените в закона за бюджета за 2021 година ние влизаме в една по-естествена среда, в която са и другите страни", уточни Петрова.

Според нея бюджета за 2021 година не е на голямото харчене.

"Бих го нарекла различен бюджет в сравнение с последните близо 20 години този бюджет е различен. Само че времената също са различни. Не можем да живеем в тази ситуация със старите методи. И в областта на финансите, включително и в бюджета се нуждаем от промяна", допълни Петрова.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още разговори от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него
Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него
Учители в изпитание
Учители в изпитание