Маринела Петрова: Бюджет 2021 не е на голямото харчене

от БНТ
21:44, 30.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

България може да се нареди на едно от най-добрите места в Европа по дефицит. Това коментира в "Панорама" заместник-министър на финансите Маринела Петрова, като се позовава на пролетната прогноза на ЕК за това какви дефицити са предвидили държавите от ЕС за справяне с кризата през 2020 година.

По думите на Маринела Петрова, България може да заеме около 5-6-о място с този дефицит при променения за закон за бюджета за 2020 година.

"Бяхме най-големите скъперници допреди няколко седмици и бяхме единствената държава, която нямаше да влезе в процедура да наруши 3-процентното дефицитно правило. Сега с промените в закона за бюджета за 2021 година ние влизаме в една по-естествена среда, в която са и другите страни", уточни Петрова.

Според нея бюджета за 2021 година не е на голямото харчене.

"Бих го нарекла различен бюджет в сравнение с последните близо 20 години този бюджет е различен. Само че времената също са различни. Не можем да живеем в тази ситуация със старите методи. И в областта на финансите, включително и в бюджета се нуждаем от промяна", допълни Петрова.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още разговори от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него
Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него
Учители в изпитание
Учители в изпитание