НОВИНИ

Мария Бакалова изказа подкрепа за Украйна на наградите "Изборът на критиците"

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:07, 14.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
Още
Слушай новината

В Лос Анджелис бяха раздадени наградите "Изборът на критиците". Отличията се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят в телевизиите, радиостанциите и интернет изданията в Съединените щати и Канада. Акцент в тази церемония беше Украйна.

Българската актриса Мария Бакалова, която миналата година получи наградата на критиците за най-добра поддържаща роля, изрази подкрепата си за Киев.

"Като източноевропейка мисля, че всички трябва да подкрепим Украйна, но също и хората от Русия, защото те не са отговорни за действията на един политик, който е решил да създаде тази лудост. Сърцето и душата ми са с цяла Украйна, защото родният ми град е само на няколкостотин километра от тази страна. Горда съм да кажа, че много мои приятели и толкова много българи са помогнали на украинците", каза Бакалова.

По-късно, преди да обяви победителя в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля - отличие, присъдено на Трой Коцър за "CODA: Дете на глухи родители", Бакалова емоционално заяви от сцената:

"И понеже сме се събрали заедно на тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна - виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас!"

Големият победител е мрачният уестърн "Силата на кучето", който спечели наградата на критиците за най-добър филм и най-добър режисьор. Лентата е на новозеландката Джейн Кемпиън.

Награда за цялостно творчество беше присъдена на Били Кристъл, който я посвети на своите предци от Украйна, и си пожела отново да има радост в тази част на света.

"Бабите ми бяха от Одеса и Киев. Те избягали от погромите, за да дойдат в Америка, където можели да живеят свободни от тирания. И техният смях, първият в моя живот, е зарядът, който ме движи напред и до днес", сподели актьорът Били Кристъл.

За най-добър актьор беше награден Уил Смит. В биографичния филм "Методът Уилямс", Смит се превъплъщава в треньор, баща и мениджър на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс. За най-добър актьорски състав бяха избрани участниците във филма на Кенет Брана "Белфаст".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви богатства за производство на природен газ крие Черно море?
Какви богатства за производство на природен газ крие Черно море?
Каква е обстановката в Запорожие след превземането на местната ядрена централа?
Каква е обстановката в Запорожие след превземането на местната ядрена централа?