НОВИНИ

Предимно слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 14.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево. По-значителни, временни увеличения на облачността ще има над Източна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Дневните температури още ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 6° и 11°,но сутринта е студено с минимални температури между минус 9° и минус 4°, малко по-високи по Черноморието и покрай Дунав.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Температурите още ще се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

Във вторник от северозапад ще започне увеличение на облачността, което през нощта срещу сряда ще обхване цялата страна. В сряда ще е облачно, на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще започне да нахлува студен въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - в по-голямата част от страната ще са без съществена промяна. През следващите дни ще е студено, ветровито и предимно облачно, ще има и слаби валежи от сняг, на повече места в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия се готви за нови атаки край Киев, днес предстои поредният кръг преговори
Русия се готви за нови атаки край Киев, днес предстои поредният кръг преговори
Барселона разгроми Осасуна на "Камп Ноу"
Барселона разгроми Осасуна на "Камп Ноу"