НОВИНИ

Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян

bnt avatar logo
от БНТ
06:34, 14.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Хиляди доброволци се обединиха в благотворителна инициатива, за да помогнат за лечението на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше малтретирано и подпалено от свой братовчед. То беше настанено в русенска болница с множество травми и 1/3 изгаряния по тялото. Кампанията за набиране на средства е по инициатива на Българския червен кръст в Разград.

Трагедията се разигра на 16 ноември миналата година. 25-годишният Ниязи Якуб нападна и запали братовчедка си. Вследствие на травмите 17-годишното момиче загуби едната си ръка. Две седмици по-късно нейни приятели, съученици и учители започнаха благотворителна акция за събиране на средства за последвалото лечение.

"Включиха се граждани, фирми, организации, магазини. Благодарение на тяхната човещина успяха децата да съберат тази сума над 10 000 лв., която ще подпомогне лечението на нашата ученичка", обясни Нели Тодорова - директор на СУ „Христо Ботев“ - гр. Цар Калоян.

Лечението на пострадалото момиче ще е продължително и ще се наложи да бъдат поставяни последователно две различни протези.

"Вече са преведени парите, надяваме се, че те ще бъдат използвани, когато е нужно", каза Д-р Милена Кехайова, директор на БЧК-Разград.

Семейството е заминало да живее в Германия, където бащата на момичето работеше преди инцидента. Планират там да продължи лечението на пострадалото момиче.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е обстановката в Запорожие след превземането на местната ядрена централа?
Каква е обстановката в Запорожие след превземането на местната ядрена централа?
"Силата на кучето" и "Дюн" са големите победители на наградите БАФТА
"Силата на кучето" и "Дюн" са големите победители на наградите БАФТА