НОВИНИ

Съдът остави в ареста 25-годишния рецидивист, малтретирал братовчедка си в Цар Калоян

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 19.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови на днешното си заседание състав на Окръжния съд в Разград за 25-годишния Ниязи Якуб.

Той бе задържан в сряда за изнасилване и опит за убийство на непълнолетна си братовчедка. Преди това мъжът опита да избяга и се укрива близо ден, което бе изтъкнато като мотив за постоянното му задържане в ареста. Освен това, той е добре известен на служителите на реда и на прокуратурата.

Осъждан е два пъти, като в единия от случаите също е изнасилил жена. Ако сега бъде признат за виновен, го очаква доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатът на Якуб Юрий Йорданов заяви, че той е признал вината си. Ще бъде поискана и съдебно психиатрична експертиза, за да се установи дали 25-годишният мъж е съзнавал какво върши.

Припомняме, че 17-годишното момиче беше намерено в тежко състояние в дома си в Цар Калоян. Във вторник вечерта тя е била изнасилена от братовчед си, след което той е отрязал пръстите на едната ѝ ръка и накрая е направил опит да я изгори, след като я е залял със запалителна течност. Момичето незабавно е отведено и настанено в болница в Русе.

Все още съществува реална опасност за живота ѝ, има множество травми и 1/3 изгаряния по тялото. Наложило се е да бъде ампутирана едната ѝ ръка и в момента е в медикаментозна кома.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив с благотворителна кауза за бездомни кучета
Локомотив Пловдив с благотворителна кауза за бездомни кучета
ЕК: Крим е украинска територия, незаконно анексирана от Русия
ЕК: Крим е украинска територия, незаконно анексирана от Русия