НОВИНИ

Облачно до края на деня, затопляне през почивните дни

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 19.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Много слънчеви часове и слабо затопляне предстоят през почивните дни. Преди това и днес в по-голямата част от страната ще бъде по-често облачно.

Ще бъде и много ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен северозападен вятър, с който ще продължи да прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с вчера, между 8° и 13°°.

През нощта ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури утре ще бъдат между 3° и 8°, максималните - между 11° и 16°. Вятърът ще остане с посока от запад северозапад, слаб до умерен.

Облачността бързо ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони и по Черноморието, където през по-голямата част от деня ще остане облачно и ветровито. Вълнението на морето ще остане слабо.

Облачно ще е през първата половина на деня в планините, но след обяд ще бъде слънчево. Ще остане обаче много ветровито с умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и ще са между 3° и 11°.

Повишение на температурите се очаква и на Балканите. Ще има променлива облачност, а в северната половина от полуострова ще и много ветровито.

Ветровито ще и в много области от Източна Европа. Ще продължат валежите от дъжд и сняг в североизточните и северните части от континента. Над останалата част от Европа, която е под влиянието на обширен антициклон, ще бъде слънчево.

И у нас в неделя ще бъде слънчево, но със стихването на вятъра, отново ще има райони със сутрешни мъгли. Слънчево ще бъде в планините, а вятърът и там ще отслабне.

В началото на новата седмица се очакват валежи и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висшата лига сключи договор с NBC за 2 млрд. паунда
Висшата лига сключи договор с NBC за 2 млрд. паунда
Полицията проверява по сигнал три столични университета
Полицията проверява по сигнал три столични университета