НОВИНИ

Марко Ройс, Матс Хумелс и пътят от Лондон... до Лондон

марко ройс матс хумелс пътят лондон лондон
bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 08.05.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт

Марко Ройс и Матс Хумелс са единствените двама души в настоящия състав на Борусия Дортмунд, които бяха част от вестфалци и при последния им поход до финала в Шампионската лига през сезон 2012/13, а сега 11 години по-късно двамата отново ще имат възможност да спорят за трофея най-престижния европейски клубен турнир.

По ирония на съдбата последният мач от надпреварата отново ще бъде на митичния "Уембли" в Лондон, като Ройс и Хумелс ще имат възможност да вземат реванш за поражението от Байерн Мюнхен преди малко повече от едно десетилетие.

И ако вярвате в съвпаденията... съперник на Дортмунд през тази година могат да бъдат именно "баварците" стига първо да се справят с Реал Мадрид тази вечер на "Сантяго Бернабеу".

За Марко Ройс предстоящият финал се очертава да бъде и последният му двубой с екипа на Борусия, като футболистът сподели, че за него е "лудост" да се завърне на "Уембли", "където започна всичко преди повече от 10 години".

"Чувството е неописуемо. След повече от 10 години отново съм на финал с Борусия. Усман Дембеле и Ашраф Хакими внесоха много скорост в играта на Пари Сен Жермен и ни затрудниха много. Утре никой няма да пита как сме спечелили мача. Ударите в гредата няма да важат след ден. Единственото, което има значение е, че Борусия Дортмунд отново е на финал в Шампионската лига. Никой не очакваше това. Просто невероятно", заяви 34-годишният играч.

"Последната седмица за мен беше неописуема. А да се върна на "Уембли", където започна всичко преди повече от 10 години, е лудост. Сега трябва да спечелим", добави Ройс.

В същото време Матс Хумелс призна, че чувството да играеш на финал в Шампионската лига е "невероятно", а за него е още по-специално, защото ще го направи за втори път с екипа на Борусия Дортмунд.

Защитникът се превърна в герой за "жълто-черните", вкарвайки единствения гол при успеха с 1:0 в реванша срещу ПСЖ на "Парк Де Пренс".

"Реализирал съм малко голове в Шампионската лига в кариерата си, само пет. Сега е добър момент да добавя още. Трудно е да опиша всичко с думи. Чувството е невероятно. Едно от най-хубавите неща в клубния футбол е да играеш на финала в Шампионската лига. Постигнахме нещо, за което малко хора вярваха, че е възможно. За мен ще бъде втори финал с Борусия Дортмунд, а това е нещо специално", коментира опитният бранител.

"Още от втория мач в груповата фаза, вярвахме, че можем да надделеем във всеки двубой. Не виждам защо да не спечелим и на "Уембли". Останахме активни днес и успяхме да извадим много от темпото от играта и атмосферата от стадиона. Това беше нашата рецепта за победата", завърши Хумелс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите?
Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите?
Задържаха шофьор на микробус с над 4 промила алкохол край Приморско
Задържаха шофьор на микробус с над 4 промила алкохол край Приморско