НОВИНИ

Мартин Петров: Промяната е нужна, защото виждате какви държави ни задминаха

bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 11.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентското място в Българския футболен съюз (БФС), беше категоричен, че е настъпил моментът за промяна в родния футбол.

Бившият състезател изрази и своята надежда, че до същото заключение са стигнали и аматьорските клубове, тъй като най-ясният показател е фактът какви страни вече са задминали България във футболно развитие.

"Надявам се, че аматьорските клубове са узрели и промяната е узряла. Всички вие ще се съгласите с мен, че промяната е нужна, защото виждате какви държави ни задминаха. Това е много голям показател", сподели Петров.

Бързоногият футболист коментира още, че най-големите трудности за отборите у нас са свързани с финансирането.

"На срещите ни с клубовете основната тема бе за това откъде може да дойде финансирането. Това е главен наш приоритет. Това е големият им проблем. Как им крадат големите клубове талантите? Как може да се реши този проблем", заяви бившият играч на ЦСКА, Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и други.

"Във всички сфери трябва да се работи, и то доста. Трябва да се подредят приоритетите. Доста от идеите и програмите се сблъскват. Не веднъж умоляваме този Конгрес да се проведе честно. Да се надяваме, че този който спечели ще работи за доброто на българския футбол", продължи той.

Футболист №1 на България за 2006 година не пропусна отново да засегне и темата с натиска върху родните клубове и призова 30% от зоналните ръководители към БФС да бъдат отстранени от постовете си незабавно.

"Няма да е изненада за никого, ако кажем, че продължаваме да получаваме сигнали. Да се надяваме, че клубовете за узрели и са разбрали, че не така трябва да си дадат гласа", каза играчът с 90 мача в кариерата си за националния отбор.

"30% от зоналните, които не работят, трябва да изхвърчат максимално бързо. Искаме да чуваме проблемите на клубовете и да работим заедно. Не може сами да теглим каруцата. Тези 30% трябва по-бързичко да изхвърчат", завърши Мартин Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат временна организация на движението по моста между Царево и Ахтопол
Въвеждат временна организация на движението по моста между Царево и Ахтопол
Стилиян Петров: Проблемите са много, но ние не се отказваме, надяваме се, че клубовете са узрели за промяна
Стилиян Петров: Проблемите са много, но ние не се отказваме, надяваме се, че клубовете са узрели за промяна