НОВИНИ

Маскирани стреляха в жилищен блок в София - според съседите е опит за сплашване

Единият от извършителите е задържан, другият още се издирва

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
18:16, 15.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Кадри показват как въоръжени и маскирани влизат посред нощ в блок в квартал "Овча купел" в София. Камерите на живущите са ги заснели, докато размахват пистолет на един от етажите.

От записите става ясно, че те първо чупят една от камерите, а по другата стрелят. През последния час стана ясно, че единият от тях е задържан, другият все още се издирва. А по непотвърдена информация: те живеят в същия блок. Прокуратурата се е самосезирала по случая, а хората от блок 23 са в шок от среднощното нападение.

На 12 януари двамата нападатели обикалят пред входа на 23 блок в рамките на един час преди да влязат. Това става ясно от външна камера. Двамата мъже нахлуват около полунощ във входа. Първо чупят едната камера, а след това стрелят и по другата.

"Има външна камера, на която се проследява, че те няколко пъти са се въртели пред входа. Влизат вътре и след това излизат, защото явно някой от входа се появява, след което влизат и трошат камерите, което явно е тяхната цел", казва Златин Младенски - домоуправител.

Според хората от блока случилото се е опит за сплашване и не е ясно как са влезли във входа.

"Вратата се заключва и се затваря автоматично. Тя е с автомат. Доста голяма мистерия е как двете лица успяват да влязат. Целта е да бъдат сплашени хората, които живеят в този вход и със сигурност тяхната основна цел е да се счупят камерите", смята домоуправителят.

Причината, за да се поставят камерите е съсед, който от години тормози всички живущи. Те не изключват по някакъв начин случаите да са свързани.

"Обиди, заплаха и посягане последно време. В последните два месеца има жалби включително и за посегателство. И сме изключително притеснени, че нападенията са над жени и деца".

Софийската районна прокуратура се самосезира по случая, образувана е преписка и има възложена проверка на 6-то районно управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът след ротацията: Денков и Габриел ще имат водещата роля при определяне на състава
Кабинетът след ротацията: Денков и Габриел ще имат водещата роля при определяне на състава
Сенегал започна защитата на трофея от Купата на африканските нации с успех над Гамбия
Сенегал започна защитата на трофея от Купата на африканските нации с успех над Гамбия